Parteneriat public -privat pentru centura Floreştiului? Şulea face studiu de fundamentare cu aproape 1 milion lei

Parteneriat public -privat pentru centura Floreştiului? Şulea face studiu de fundamentare cu aproape 1 milion lei

În an electoral, Centura Ocolitoare Sud (COS) revine în atenţia edilului Floreştiului. Între timp, străzile de pe traseul centurii au fost asfaltate după o "intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime".

Primăria Floreşti a lansat, în 1 aprilie, o licitaţie publică privind servicii de realizare a studiului de fundamentare pentru parteneriat public privat (PPP) şi asistenţă în vederea atribuirii şi semnării contractului PPP privind realizarea Centurii Ocolitoare Varianta Sud. Valoarea contractului este de 979.304 de lei, fonduri bugetare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 27 aprilie. 

Parteneriat public -privat pentru centura Floreştiului? Şulea face studiu de fundamentare cu aproape 1 milion lei

Contract reziliat cu Diferit

Amintim faptul că Primăria Florești a reziliat contractul cu societatea Diferit Cluj pentru execuția Centurii de Sud după ce constructorul a cerut mai mulţi bani. Conform contractului semnat în 2016, centura ar fi trebuit sa fie terminată în 2017. Disputa între administraţia locală şi Diferit a ajuns în instanță, iar edilul celei mai mare comune din ţară spunea că se va organiza o nouă licitaţie pentru realizarea drumului ce ar urma să decongestioneze traficul pe Drumul Național nr. 1, la ieşire din Cluj-Napoca. 

Credit în 2020, an electoral şi asfaltare "în premieră naţională"

Bugetul comunei pentru acest an depășește 90 de milioane de lei, iar administrația locală a deschis o linie de credit de 44 de milioane pentru construirea drumului de legătură sud (vechea linie de credit a fost stinsă, necheltuindu-se de acolo nici un ban).

Ca şi la momentul anunţării obiectivului de investiţii pentru Floreşti, interesul lui Horia Şulea pentru COS a crescut tot în an electoral. În februarie, edilul anunța că va asfalta străzile de pe traseul centurii de sud a comunei. Zis şi făcut. 

"Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime.

Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestecului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%. 

Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare". Pe pagina de Facebook a primarului au fost postate imagini de pe străzile Crizantemelor şi Răzoare.

Şulea a trecut la ecologişti

La începutul lunii martie 2020, Șulea a devenit ecologist și prin urmare a preluat și funcția de președinte a Filialei Cluj a Partidului Ecologist Român.  Amintim că primarul Floreștiului a fost suspendat, în ședința din ianuarie a Biroului Politic Județean al PNL Cluj, din toate funcțiile pe care le deținea în partid - cea de președinte al organizației PNL Florești și cea de vicepreședinte PNL la nivel județean.

Decizia vine după ce Șulea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conduce.

Alături de Șulea, în dosar sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Șulea și Vancea sunt acuzați că au efectuat plățile fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

 

Comenteaza