Pas înainte pentru Drumul Expres A3 - Tureni! Deputatul Băltărețu: „Monitorizez evoluția în continuare”

Pas înainte pentru Drumul Expres A3 - Tureni! Deputatul Băltărețu: „Monitorizez evoluția în continuare”
| Foto: hotnews.ro

Proiectul Drumului Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, o șosea cu o lungime de aprox. 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A 3, prin Tureni, poate merge mai departe.

AVIZAT: Proiectul tehnic al drumului expres A3 - Tureni Avizul dat de Consiliul Tehnico - Economic al CNAIR face parte dintr-un nou tip de contract în proiectele de infrastructură. Din acest moment, intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție, care se va desfășura peste aproximativ două săptămâni.

Chiar dacă suntem în întârziere cu desfășurarea proiectului, mă bucur că ne apropiem de startul lucrărilor propriu-zise. Monitorizez evoluția în continuare și vă țin la curent”, a transmis deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu.

Drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 kilometri, iar costul estimat este de 663 de milioane de lei cu o durată de construire de 18 luni. Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

La intersecția cu DN 1 va fi prevăzut un nod rutier tip trompetă. Traseul în plan: începe din autostrada A3, unde este amenajat un nod rutier tip trompetă simplă ce este prevăzut cu bretele de intrare ieșire cu câte două benzi pe sens:
– bretea Gilău – Tureni – lungime = 1.487 m;
– bretea Tureni – Turda – lungime = 1.052 m;
– bretea Turda – Tureni – lungime = 1.297 m;
– bretea Tureni – Gilău – lungime = 1.189 m.

Lungimea totală a bretelelor la nodul cu autostrada A3 este de 5,025 km.

Comenteaza