Pas înainte pentru noul pod din Someșu Rece. Va costa 8 milioane de lei

Pas înainte pentru noul pod din Someșu Rece. Va costa 8 milioane de lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul de participare având ca obiect achiziția lucrărilor de construire a noului pod din apropierea localității Someșu Rece.

Acesta este situat pe drumul județean DJ 107P, la poziția kilometrică 4+310.

Construcția noului pod, determinată de degradările constatate la cel vechi, va completa lucrările de modernizare și reabilitare a întregului drum județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R, lucrări ce vor fi finalizate în cursul acestui an. Fiind un drum important din punct de vedere strategic și turistic, ne dorim ca atât noul pod, cât și întregul drum județean, să fie reabilitate și modernizate la cele mai înalte standarde de calitate, motiv pentru care am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani”, a afirmat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea contractului este 8 mai 2023, ora 15.00, tipul procedurii fiind ”licitație deschisă”, iar criteriul de atribuire „cel mai bun raport calitate-preț”.

Valoarea estimată a contractului este de 8.032.383,33 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Reamintim, în acest context, faptul că, în cadrul unor lucrări de intervenție în regim de primă urgență, în cursul lunii octombrie 2022, în amonte de podul situat pe drumul județean DJ 107P, la poziția kilometrică 4+310, a fost construit un pod provizoriu. Acesta dispune de o structură metalică și are o lungime de 45 de metri.

Comenteaza