Pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III, scos la licitație de CNAIR. Va costa peste 16 mil. euro

Pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III, scos la licitație de CNAIR. Va costa peste 16 mil. euro

Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III, peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces facil și sigur, ar trebui să fie finalizat în anul 2026.

Compania de Drumuri a lansat luni, 18 decembrie licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu, pe DN 1 C, un pasaj peste linia CFR care să facă legătura între Drumul Național 1 C Cluj-Dej-Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona de nord-est a municipiului Cluj Napoca.

Proiectul este finanțat din PNRR, iar durata este de 30 de luni cu 6 luni proiectare și 24 de luni pentru execuție. Lungimea pasajului va fi de 233 metri cu un drum de legătură de 900 de metri, scrie economedia.ro.

Potrivit documentației tehnice, pasajul va fi construit la Jucu, intersecția DN 1 C cu Drumul Județean 109 D peste linia de tren 401 Cluj-Napoca-Apahida-Dej Călători, în zona intersecției fiind amplasată și stația CFR Jucu. Pasajul este necesar pentru a reduce timpul de așteptare la bariera CFR și cozile care se formează pe DN 1 C pentru virajele la dreapta/stânga după coborârea barierei.

Ofertele la contract pot fi depuse până pe 5 februarie 2024, iar prețul ofertei are o pondere de 70 % din punctaj.

Amintim, în octombrie 2022, proiectul a fost aprobat și estimat la suma de 78.135.450 Ulterior, costurile au ajuns la 81.526.000 lei, adică circa 16,5 milioane euro.

Comenteaza