Pasajul din Piaţa Gării, WC public: "Curge apa prin pereţi, şobolani, mizerie"

Pasajul din Piaţa Gării, WC public:
Deşi a fost modernizat şi igienizat anul trecut, pasajul subteran din Piaţa Gării poate fi considerat în continuare un WC public din cauza mirosului ce duhneşte în aer.

De parcă aceasta nu era suficient, pasajul a fost transformat de oamenii străzii într-un veritabil loc de cazare gratuit. Revoltată de situaţie, o clujeancă a decis să aducă problema în atenţia autorităţilor locale, cerându-le să intervină. 

"Aş dori să vă aduc în vedere pasajul subteran din Piaţa Gării, Cluj-Napoca, care arată şi miroase execrabil de ceva timp încoace, în ciuda modernizării lui. Nu există cineva care se ocupă de întreţinerea lui? Este foarte util mai ales în această perioadă când se lucrează la modernizarea străzilor, însă din cauza mirosului de urină cred că foarte multe persoane refuză să îl folosească. Tot acolo îşi au "dormitorul" şi cerşetorii. Am rugămintea să faceţi ceva în această privinţă", a scris aceasta, pe platforma de sesizări şi reclamaţii domnuleprimar.ro.

Reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Direcţiei Tehnice au răspuns solicitării la doar câteva ore după afişarea mesajului, precizând că pasajul este igienizat şi controlat constant.

"Primăria realizează zilnic lucrări de salubrizare a acestui pasaj pietonal, iar poliţiştii locali de la Serviciul Ordine şi Siguranţă Publică îl verifică de două ori pe zi (atât pe timp de zi, cât şi noaptea)", au transmis aceştia. 

În acelaşi timp, au specificat că în proiectul viitor de unire al pasajului din Piaţa Gării cu cel din Gară se are în vedere amenajarea unei toalete publice în zonă, măsură care, speră ei, ar duce la eliminarea problemei. 

Informaţiile furnizate de reprezentanţii primăriei nu au mulţumit-o pe clujeancă, astfel că ea a revenit cu o altă postare, în care critică dur municipalitatea clujeană, susţinând că verificările efectuate de poşiţiştii locali sunt de formă, iar igienizarea este, de fapt, inexistentă. 

"Aşa ştiţi voi de la informatorii voştri? Că face cineva salubrizare. De fapt, să definim termenul salubrizare. Şi termenul verificare. Poliţia nu e prezentă deloc în zonă şi când e prezentă e prezentă de formă. Pute, curge apa prin pereţi, şobolani, mizerie, tot. Salubrizare înseamnă că Rosal adună două pungi aruncate pe scări? La ce infecţie e acolo, trebuie spălat zilnic. Spălat şi dezinfectat. Precum mai ziceau alţi locuitori, mi se pare ca aţi ajuns într-o stare de nepăsare şi de răspunsuri fără noimă. Trimiteţi oamenii pe teren înainte de a face o afirmaţie penibilă. Sincer. Nu păreţi proşti în cazul ăla", a specificat ea.

Pasajul subteran din Piaţa Gării a fost modernizat în 2014, costul lucrărilor ridicându-se la 551.000 de lei. Pereţii au fost placaţi cu panouri din plăci dure, compacte, stratificate la presiuni şi temperaturi înalte cu un tratament special al suprafeţelor care le conferă o deosebită rezistenţă la intemperii, ploi acide, coroziune sau acţiuni mecanice. De asemenea, pasajul a fost dotat cu şapte camere de supraveghere şi cu un sistem performant de iluminat.

Comenteaza