Pași înainte pentru centrul medical la standarde europene din Săvădisla

Pași înainte pentru centrul medical la standarde europene din Săvădisla
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Investiția în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei va fi realizată de primăria comunei Săvădisla din fonduri europene și din alocări bugetare guvernamentale.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj de joi, 10 februarie 2022, consilierii au avut pe „masă” proiectul de hotărâre privind trecerea imobilului înscris în cartea funciară 55289 Săvădisla din domeniul public al Județului Cluj și administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca, în domeniul public al Comunei Săvădisla.

Este un proiect pe care noi l-am inițiat în urmă cu câteva luni, prin care încercăm să sprijinim comuna Săvădisla pentru a realiza un centru medical pe acest teren. O bucată din acest teren a făcut parte din domeniul privat, parte componentă a Spitalului cu acel centru pe care îl avem noi în comună, dându-le posibilitatea oamenilor de acolo să-și dezvolte un centru medical pentru comunitatea respectivă.

Este chiar în centrul comunei, lângă căminul cultural. Cred că merită să susținem comunitatea, mai ales că are deja finanțarea pentru a realiza acest centru medical. Pentru asta este practic această hotărâre promovată și pentru a obține cât mai repede finanțarea, am dorit să fie pe ordinea de zi”, a explicat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul a fost aprobat de către consilierii județeni cu 36 de voturi „pentru”.

Noul centru va funcționa în zona centrală a localității Săvădisla, la cca. 200 de metri de actualul dispensar și în vecinătatea Sanatoriului TBC. Cu o suprafață construită de 800 de mp, viitorul centru medical va cuprinde două cabinete medicale, cu dotări moderne, dedicate medicilor de familie, un laborator, un cabinet stomatologic, o farmacie, un salon pentru urgențe medicale și tratament, respectiv un oficiu.

De asemenea, în zona de mansardă vor fi amenajate două locuințe de serviciu pentru medicii de familie care deservesc comunitatea. Centrul va mai beneficia de o zonă verde, cu accese și alei, dar și de o zonă de parcare pentru 20 de autoturisme.

Comenteaza