Patru firme ”se bat” pentru un contract de 19 de milioane de euro cu Primăria Cluj-Napoca

Patru firme ”se bat” pentru un contract de 19 de milioane de euro cu Primăria Cluj-Napoca
| Foto: rosal.ro

Patru firme, între care și cele două care se ocupă în prezent de aceste servicii în Cluj-Napoca, au depus oferte la licitația privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire pentru sectorul I.

Este vorba despre un contract important, evaluat la 91.715.029 lei, pentru următorii 5 ani.

Au depus oferte Supercom S.A., Rosal Grup SA, Brantner Servicii Ecologice S.R.L și Asocierea Polaris Medius cu Polaris M Holding S.R.L. Ofertele sunt în evaluare tehnică până cel târziu în 13 iulie.

În sectorul I scos la licitație sunt cuprinse 350 de străzi și trotuarele aferente din cartierele Mănăștur, Zorilor, Plopilor, Dâmbu Rotund, Gruia, Grigorescu și zona centrală – parțial (str. Cuza Vodă, P-ța Mihai Viteazu, străzile I. P. Voitești, Horea și Căii Ferate).

Sectorul I este deservit în prezent de firma Rosal. Potrivit caietului de sarcini: ”Frecvența de încheiere a contractelor subsecvente este de unul pe an, în limita fondurilor bugetare și a necesităților autorității contractante. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 17,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată”.

Firmele înscrise la licitație trebuie să îndeplinească mai multe condiții, între care și cele referitoare la utilajele de care dispun. Vechimea maximă acceptată a utilajelor folosite pentru desfășurarea activităților este de patru ani, adică nu mai vechi de 2016. Firmele vor primi între 0 și 12 puncte în funcție de vechimea utilajelor la evaluarea ofertelor depuse.

"Ofertantul trebuie să demonstreze o experiență similară prin prestarea de servicii similare celor descrise în caietul de sarcini, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor trei ani, în valoare cumulată de minimum 17 milioane de lei, fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maximum trei contracte”, se precizează în documentație.

De asemenea, firma care se va ocupa de deszăpezire trebuie să aibă capacitatea ca în caz de ninsoare să reacționeze în maximum 15 minute de la primirea dispoziției din partea partea primăriei. Pe lângă minimum 39 de utilajele specializate de curățenie și deszăpezire, participanții la licitație trebuie să dispună de un număr minim de angajați, între care 30 de șoferi și 125 de lucrători, pentru salubrizarea străzilor.

De serviciile de salubrizare stradală și deszăpezire din Cluj se ocupă aceleași două firme, Rosal și Brantner, încă din 2005, ambele fiind responsabile de câte jumătate din oraș.

Pentru sectorul II, contractul a fost câștigat de Brantner, fiind valabil până în 2025. Sectorul II al orașului se referă la cartierele Someșeni, Bulgaria, Mărăși, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Iris, Dâmbu Rotund și zona centrală – parțial.

Comenteaza