Pe aici ți-e drumul! Primăria testează un proiect promis de peste un an

Pe aici ți-e drumul! Primăria testează un proiect promis de peste un an

În șapte locuri din oraș au apărut tabele electronice care să îi ajute pe șoferi.

Primăria a promis, în prima parte a anului viitor, că va instala tabele electronice cu situația locurilor disponibile din parcările cu barieră din centrul orașului. Asta ca șoferii să știe încotro s-o apuce dacă se află în căutarea unui loc unde să își lase automobilul.

Șapte panouri au fost deocamdată montate și se află în teste, timp de două săptămâni. Acestea sunt poziționate în Piața Cipariu – două (dispre Calea Turzii și Titulescu), Bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Horea, str. Moților/Clinicilor, strada Garibaldi (între Piața 14 iulie și podul Garibaldi) și la intrarea pe podul Napoca. Alte două amplasamente așteaptă avize de la Electrica: pe strada Victor Babeș (între strada Ion Creangă și strada Neagră) și pe Emil Isac (în apropiere de Opera Maghiară). În total, ar urma să fie instalate 27 de panouri. 

Panourile au fost instalate de societatea Spot Image SRL. Valoarea contractului este de 125.657 de lei, fără TVA. Procedura de achiziție a fost cea directă, prin intermediul SEAP. Noile panouri vor folosi softul aplicaţiei ClujParking, lansată în primăvară. Aceasta oferă în timp real informaţii despre numărul de locuri libere din parcările aflate în zona centrală accesibile de pe smartphone, atât în sistemul de operare android, cât şi iOS. Prin aplicaţia ClujParking sunt monitorizate la ora actuala şapte parcări şi parking-uri din zona centrală şi semicentrală (parking Moţilor, parking Sala Polivalentă, parking Cluj Arena, parcare Unirii, parking Multiplex Leul, parcare Cipariu, parcare Mihai Viteazu), însumând 1.612 locuri de parcare.

Parcările monitorizate prin aplicația ClujParking sunt:

• parking Moților (public) - 382 de locuri de parcare

• parcarea din Piața Unirii (publică) - 103 de locuri de locuri de parcare

• parcarea din Piața Mihai Viteazul (publică) - 74 de locuri de parcare

• parcarea din Piața Cipariu (publică) - 100 de locuri de parcare

• parking Sala Polivalentă (public) - 440 de locuri de parcare

• parking Multiplex Leul (privat) - 210 de locuri de parcare

• parking Cluj Arena - 303 de locuri de parcare

„Am gândit aceste panouri în aşa fel încât să îl direcţioneze pe şofer către parkingurile existente. Vom amplasa şi alte panouri, pe măsură ce se vor realiza şi alte parkinguri", a spus viceprimarul Dan Tarcea.


DECLARAŢIE

„Propunerea a venit de la viceprimarul Dan Tarcea şi este foarte bună. Să punem panouri electronice cu numărul de locuri din parcări, în locuri vizibile, de mare circulaţie, astfel încât şoferii să ştie exact unde pot să îşi lase maşina. Nu ştim deocamdată câte panouri vor fi, este prea recentă discuţia pe care am avut-o"
Emil Boc, primarul Clujului

Comenteaza