Pe Câmpului e mai rău ca-n centru. Se circulă bară la bară

Pe Câmpului e mai rău ca-n centru. Se circulă bară la bară
Consilierul local PNL Ioan Bîldea atrage atenția asupra unei probleme în cartierul Mănăștur, și anume instalaţia de semaforizare de pe strada Câmpului, din dreptul magazinului Kaufland. Semafoarele din zonă au fost repornite de mai bine de o săptămână, însă conducătorii auto se plâng că acestea mai degrabă încurcă în loc să ajute.

 

Bîldea semnalează faptul că traficul auto este îngreunat de instalaţia de semaforizare, iar maşinile ajung să stea minute în şir până să prindă culoarea verde.

"De când au fost repornite iarăși aceste semafoare, circulația de pe strada Câmpului se desfășoară foarte greu. De la ieșirea din sensul giratoriu de la intersecția străzilor Câmpului-Izlazului-Frunzișului și până la intersecția cu Calea Mănăștur circulația se face bară la bară. Pentru ca o mașină să parcurgă strada Câmpului în sensul menționat mai sus, aceasta stă la culoarea roșie a semaforului și de patru ori!", transmite Bîldea.

Consilierul spune că şoferii care ies din parcarea supermarketului din zonă şi doresc să vireze la stânga blochează automai circulaţia pe întreaga stradă. "În plus, dacă ies de la supermarket mai mult de cinci mașini, se blochează. Asta deoarece toate mașinile care la ieșirea din parcarea magazinului efectuează virajul la stânga se opresc la culoarea roșie a semaforului care permite trecerea pietonilor".

El îi solicită primarului Emil Boc să dispună oprirea funcționării sistemului de semaforizare de pe strada Câmpului şi să dispună analiza problemei la nivelul Serviciului Siguranța Circulației Urbane, în vederea identificării unei soluții care să ducă la fluidizarea traficului în zonă. Pe Câmpului sunt instalate două semafoare la interval de 20 de metri, unul la trecerea de pietoni şi unul în dreptul supermarketului.

 

Comenteaza