Pe modelul Cluj-Napoca, garajele vor fi demolate și la Câmpia Turzii. Sistem de parcare prin aplicație digitală

Pe modelul Cluj-Napoca, garajele vor fi demolate și la Câmpia Turzii. Sistem de parcare prin aplicație digitală
| Foto: viata-libera.ro

Municipiul Câmpia Turzii preia modelul din Cluj-Napoca, unde sute de garaje au început să fie demolate pentru crearea de locuri noi de parcare.

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a anunțat că administrația locală se pregătește de o modernizare urbanistică în ceea ce privește eliminarea garajelor și de crearea unor locuri de parcare, care să fie rezervate prin intermediul unei aplicații digitale.

„Colegii de la parcări sunt într-o adevărată nebunie pentru că am decis să trecem și noi într-o altă eră și să renunțăm la acele contracte și să trecem la abonamente, o chestiune extrem de facilă și ușor de rezolvat și de pe internet. Suntem într-o prima fază: colegii de la Poliția Locală încheie noile abonamente.

S-au reziliat toate contractele, s-au identificat toți posesorii de parcări din municipiul nostru pentru rezilierea contractelor. Încercăm să introducem această aplicație digitalizată de așa natură ca în momentul când Poliția Locală vine cu cititorul în acea zonă să știe toate detaliile despre acea parcare.

O chestiune care se folosește în marile municipii și am zis că este momentul să fie implementată și la noi. Va crea puțin disconfort și această situație pentru că numărul mașinilor este foarte mare și pe această cale vreau să vă spun că eu consider că toată lumea are dreptul la o șansă egală”, a declarat primarul, potrivit turdanews.net.

Edilul din Câmpia Turzii susține că sunt posesori de mașini care au câte 2-3 locuri de parcare și câte un garaj, dacă nu două, iar alții nu au deloc. „Vreau să transmit pe această cale să nu se încerce să se apeleze la mine pentru că nu am de gând să intervin și să fac rabat de la acest lucru.

Vom începe operațiunea de demolare a garajelor; prima zonă vizată este zona din spatele Băncii Transilvania. Vom demara această operațiune anul acesta pentru că lumea nu își ține mașina în garaj, ci alte lucruri și ocupă și parcările, iar alți cetățeni își parchează mașinile pe unde găsesc loc liber. Vom începe operațiuni de demolare ale garajelor în municipiul nostru, de așa manieră încât toată lumea să poată beneficia de un loc de parcare”, a mai precizat Lojigan.

Operațiuni similare de demolare a garajelor au început și în Cluj-Napoca sau Turda. 1.500 de garaje au fost desființate până acum la Cluj-Napoca, în cartierele Gheorgheni, Mănăștur, Între Lacuri. "În oraș există 10.000 de astfel de amenajări. Se pregătesc în jur de 800 de garaje din cartierele Mănășturi și Între Lacuri care vor fi demolate, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea.

Comenteaza