Pensionarii din Cluj nu vor mai merge cu autobuzul între 06.30 - 08.30, cu excepţia vacanţei de vară a elevilor

Pensionarii din Cluj nu vor mai merge cu autobuzul între 06.30 - 08.30, cu excepţia vacanţei de vară a elevilor

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de marţi, 12 mai 2020, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca. Însă edilul Emil Boc şi grupurile de consilieri PNL şi UDMR au venit şi cu un amendament privind orarul în care aceste gratuităţi pot fi folosite de către vârstinici.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Acest proiect a parcurs toate etapele procedurale, inclusiv dezbaterea publică. Acest proiect actualizează practic plafoanele de la care se pot acorda facilităţi la pensionari pentru transportul în comun, ţinând cont de indexarea în timp a pensiilor. Propun un amendament prin care vom recomanda cetăţenilor din Cluj-Napoca, ca până la 08.30 să utilizeze transportul în comun doar cei care merg la serviciu sau la medic. Aşadar, de luni până vineri, de la 08.30 şi vineri şi sâmbătă, după programul CTP, pe o perioadă de un an de zile. Trebuie să menţinem distanţarea socială", a declarat primarul Emil Boc. 

Viceprimarul Dan Tarcea a venit cu încă o propunere din partea grupului de consilieri PNL şi anume, ridicarea excepţiei pe parcursul vacanţei de vară a elevilor. Consilierii UDMR au susţinut propunerile, însă au menţionat că mai sunt şi vârstnici care au activităţi în acest interval sau care îşi vor duce nepoţii la şcoală. 

"Vor fi autobuze şcolare în toate zonele oraşului, astfel că buncii îşi vor putea duce nepoţii la autobuz, iar momentul ieşirii de la şcoală este în afara programului de excepţie", a punctat Boc. Edilul a fost întrebat dacă se impune şi un interval de excepţii după masa, când lumea iese de la serviciu. "Ne-am gândit şi la acest lucru, însă programul este diferit pentru oameni, ei mai merg la cumpărături şi nu se impun şi aici restricţii", a punctat primarul Clujului. 

Aşadar, vârstnicii nu vor putea utiliza gratuit transportul în comun, de luni până vineri, în intervalul orar 06.30 - 08.30, decât dacă plătesc bilet, însă sâmbăta şi duminica, şi pe perioada vacanţei de vară a elevilor, excepţia este ridicată şi pot circula după programul CTP. Întrebat dacă a avut cereri pentru o astfel de măsură, Boc a declarat "Am avut foarte multe cereri de acest fel, pentru a reduce din aglomeraţie", a conchis primarul.

Conform noului regulament, vor beneficia de abonamente CTP pe toate liniile persoanele care au pensii de până la 2.150 de lei și toți vârstnicii care au împlinit 70 de ani. Pe de altă parte, vârstnicii cu pensii între 2.151 și 2.400 de lei au dreptul, conform acestui regulament, la abonamente CTP gratuite pe o linie.

VEZI MAI JOS CINE BENEFICIAZĂ DE ASTFEL DE GRATUITĂŢI!

Pensionarii din Cluj nu vor mai merge cu autobuzul între 06.30 - 08.30, cu excepţia vacanţei de vară a elevilor

 

Cluj-Napoca are circa 80.000 de pensionari care beneficiază de aceste gratuităţi pe transportul în comun.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza