Pepenarii au scăpat anul acesta. Boc amână pentru 2023 noul regulament și amenzile de până la 2.500 lei

Pepenarii au scăpat anul acesta. Boc amână pentru 2023 noul regulament și amenzile de până la 2.500 lei

Primarul Emil Boc a retras, de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, proiectul de hotărâre privind unele măsuri referitoare la comercializarea de către producătorii agricoli a fructelor și legumelor de sezon pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Practic, Primăria Cluj-Napoca dorește interzicerea comercializării fructelor și legumelor de sezon în alte spații decât cele special amenajate: târguri, piețe agroalimentare, piețe volante, etc. În caz contrar, valoarea amenzilor ar ajunge la 2.500 lei. De verificare, constatare și sancționare ar urma să se ocupe polițiștii locali. 

Totuși, Emil Boc a anuțat retragerea proiectului până în primăvara lui 2023, dată până la care specialiștii din primărie vor defini categoria de "piață ambulantă", apărută recent în lege. "Este o categorie nedefinită. Vom completa regulamentul prin a defini ce înseamnă această categorie. Anul acesta, voi fi consecvent și nu voi permite comercializarea pepenilor pe domeniul public, doar în piețele agroalimentare, târguri, piețe volante. Există posibilitatea, cu acordul DSP, a comerțului pe domeniul privat. Așadar, până în martie 2023 vom avea această completare, dar fără posibilitatea de a avea tarabe la toate colțurile. Vrem să gândim amplasamente, un sistem unitar de mobilier, cu un standard de igienă - apă, gunoi, etc". 

Administrația locală nu a mai eliberat niciun fel de autorizație pentru comerțul cu pepeni din 2015. 

Etichete
Comenteaza