Peste 10.000 de lei pe lună. Salariu frumos pentru o angajată a Primăriei + Pe ce loc este Emil Boc în top 10 salarii

Peste 10.000 de lei pe lună. Salariu frumos pentru o angajată a Primăriei + Pe ce loc este Emil Boc în top 10 salarii
Se câştigă bine la Primăria Cluj-Napoca dacă eşti într-o funcţie de conducere.

Declaraţiile de avere ale primarului, viceprimarilor, consilierilor locali, funcţionarilor din Primărie au devenit publice, iar ele ne arată ce venituri NETE (inclusiv sporuri) au avut aceştia în 2016. Nu toţi, pentru că există şi persoane care nu şi-au depus declaraţiile; sau nu le-am găsit noi.

Ceea ce am făcut noi a fost să luăm veniturile totale obţinute de la Primărie şi să le împărţim la numărul lunilor în care respectivele persoane au activat. De regulă la 12, dar sunt şi excepţii: viceprimarul Dan Tarcea e nou, instalat după alegerile locale, directorul Poliţiei Locale, Marcel Boţidean, a semnat contractul la început de august, iar city managerul Gheorghe Şurubaru, fost viceprimar, a prins doar patru luni din 2016 ca administrator al oraşului.

Din start, trebuie subliniat că cel mai mare salariu din Primărie NU îl obţine edilul-şef. Secretarul judeţului, Aurora Roşca, este lider detaşat şi câştigă dublu faţă de viceprimarul Dan Tarcea.

10.018

lei pe lună a câştigat, în 2016, Aurora Roşca. Suma totală declarată la venituri a fost de 120.227 lei, care include evident sporuri şi vechime.

Primarul Emil Boc este pe locul al doilea în top. 6.956 de lei este suma medie câştigată anul trecut de edilul şef, în fiecare lună. Suma totală este de 83.483. Trebuie făcută însă o precizare: salariul net al primarului este de 5.300 de lei pe lună (cu care abia prindea topul), iar suma suplimentară provine din plata unor zile de concediu neefectuate în mandatul anterior. Boc scrie în declaraţie de avere că a câştigat bani şi în calitate de cadru universitar la UBB.

În top trei intră şi city managerul Gheorghe Şurubaru, care între septembrie şi decembrie 2016 a câştigat 27.015 lei, ceea ce corespunde unui venit lunar de 6.753 de lei. Mai bine administrator public decât viceprimar: pentru primele şase luni din 2016, când l-a secondat pe Emil Boc, Şurubaru a câştigat 36.763 lei, adică 6.127 de lei pe lună.

Pe lista de mai jos sunt cei mai importanţi oameni din Primărie, conducerea efectivă, respectiv eşalonul al doilea, directori sau şefi de serviciu. Ştefania Ferencz este consilier parlamentar şi a fost doar detaşată ca director în Primărie.

Iată top 10:
1. Aurora Roşca................10.018 lei pe lună
2. Emil Boc.........................6.956 lei
3. Gheorghe Şurubaru.........6.753 lei
4. Ştefania Ferencz..............6.721 lei
5. Virgil Poruţiu...................6.121 lei
6. Iulia Ardeuş....................5.911 lei
7. Olimpia Moigrădan...........5.457 lei
8. Marcel Bonţidean.............5.333 lei
9. Alina Rus........................5.187 lei
10. Ovidiu Cîmpean.............5.084 lei

Nu prind topul viceprimarii. Dan Tarcea, instalat după alegerile locale, a câştigat 4.953 de lei pe lună (29.719 în total), iar Horvath Anna, care şi-a dat demisia anul acesta, a încasat 3.720 de lei pe lună. Ambii însă au obţinut sume importante din alte surse, private, în cazul lui Tarcea, bugetare, dacă ne referim la Horvath Anna. De asemenea, lipseşte într-un mod cu totul neaşteptat Corina Ciuban, şefa Direcţiei de Urbanism, care câştigă 4.954 lei pe lună.

Nu am reuşit să găsim declaraţia de avere a Gabrielei Cora, manager de proiecte importante ale Primăriei, dar nici pe a Ligiei Subţirică, cea care anul trecut era arhitect-şef al Clujului. Ligia Subţirică a fost detaşată la Primărie de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar nici acolo nu apare cu o declaraţie de avere. Straniu este că nici în declaraţia de avere a soţului, Leonard Subţirică, nu apar referinţe despre veniturile soţiei. Anul acesta, fosta arhitectă-şefă, acum angajată a Direcţiei de Urbanism, a ieşit în pensie şi a fost înlocuită cu fiul unui vechi angajat al municipalităţii.

 

 

 

Comenteaza