Peste 1.700 de locuri noi de parcare în Cluj-Napoca. Jumătate erau folosite deja iar acum sunt taxate de Primărie VIDEO

Peste 1.700 de locuri noi de parcare în Cluj-Napoca. Jumătate erau folosite deja iar acum sunt taxate de Primărie VIDEO
Numărul locurilor de parcare nou-înfiinţate în Cluj-Napoca, în acest an, ajunge la peste 1.700. Aproape jumătate dintre ele erau folosite până acum, dar nu se achitau taxe către Primăriei. Acum instituţia le-a amenajat şi îi taxează pe şoferi.

Numărul locurilor noi de parcare ajunge la 545 în Mărăşti, 382 în Mănăştur, 300 în Gheorgheni, 275 în Grigorescu, 192 în centru şi 18 în Dâmbu Rotund. "Toţi banii încasaţi din aceste locuri de parcare vor fi folosiţi pentru construirea de parking-uri, nu vor fi folosiţi în altă parte", spune primarul Sorin Apostu.

"O parte dintre aceste locuri de parcare erau folosite de şoferi, dar care erau în noroi. În zona respectivă nu se putea parca, pentru că strada era cu dublu sens. Am făcut aceste noi locuri de parcare printr-o regândire a circulaţiilor în municipiu şi prin folosirea dalelor recuperate din spaţiul central", spune Apostu.

Acesta spune că în oraş au fost înfiinţate în ultimii cinci ani mai bine de 6.000 de locuri de parcare, "fără cele din parking-uri".

Comenteaza