Video Peste 2 mil. lei pentru repararea drumurilor din Cluj, „sparte” din cauza lucrărilor la apă și canalizare. Ce spune șeful CJ Cluj

Peste 2 mil. lei pentru repararea drumurilor din Cluj, „sparte” din cauza lucrărilor la apă și canalizare. Ce spune șeful CJ Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a scos la licitație lucrările de refacere a infrastructurii deteriorate în urma intervențiilor și reparațiilor ivite pe traseul conductelor de apă și canalizare.

Conform documentației tehnice, lucrările de refacere a tramei stradale se vor desfășura în zona rurală a județului Cluj, respectiv pe teritoriul celor 64 de comune aflate, în acest moment, în administrarea operatorului Compania de Apă „Someș”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat, la ZIUA LIVE, necesitatea și importanța proiectului.

Orice avarie pe rețelele de alimentare cu apă sau canalizare are ca efect obligarea Companiei de Apă să intervină în regim de urgență. Sunt situații în care, deși drumul a fost finalizat și a fost modernizat, ne trezim că există o problemă la o țeavă, la o conductă, iar Compania de Apă trebuie să intervină. În fiecare an este prevăzută o sumă de bani pentru ca operatorul să poată să readucă drumul la starea inițială. Aceste lucrări de refacere a tramei stradale se desfășoară, de obicei, în zona rurală din județ.

Deci este vorba de reparații pentru umplerea gropilor. Avem un contract cadru, pentru a nu face licitație care să dureze 2-3 luni la fiecare intervenție. De fiecare dată când apare o situație, să se intervină prompt. Vom urmări ca societatea câștigătoare să respecte condițiile minimale, menționate inclusiv în autorizațiile de spargere emise de primăriile pe raza cărora se vor executa lucrările”, a declarat, Alin Tișe.

Valoarea estimată a viitorului acord-cadru este cuprinsă între 2.046.082 lei pentru cantitățile minime estimate și 2.530.817 lei pentru cantitățile maxime estimate.

Comenteaza