Peste 4.000 de imobile expropriate pentru lucrările la autostrada Sebeş-Turda

Peste 4.000 de imobile expropriate pentru lucrările la autostrada Sebeş-Turda
Guvernul a aprobat marţi acordarea sumei de 36,51 milioane lei, estimată cu titlu de despăgubire aferentă, pentru 4.312 imobile expropriate în interes de utilitate publică pentru derularea lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda.

Hotărârea de guvern stă la baza declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiţii "Autostrada Sebeş-Turda", a anunţat Biroul de presă al Executivului.

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a semnat sâmbătă contractul pentru autostrada care leagă nord-vestul ţării de coridorul IV pan-european.

Lucrările la Autostrada Sebeș - Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, vor începe în 20 mai 2014. Proiectarea va dura 4 luni, iar lucrările de execuţie 18 luni. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de la bugetul de stat.

Pentru lotul 3, cu o lungime de 12.4 km, prețul pe kilometru este de 7.5 milioane de euro, iar pentru lotul 4, care are lungimea de 16. 3 km, prețul este de 6.4 milioane de euro. În cazul primulului lot, de 17 km, prețul este de 8.5 milioane de euro/km. Lotul 2, cel mai lung (24 km), costă 6.7 milioane de euro/km.

 

Comenteaza