Peste 70 de mil. lei pentru rețelele de apă și canalizare din patru comune de lângă Cluj-Napoca

Peste 70 de mil. lei pentru rețelele de apă și canalizare din patru comune de lângă Cluj-Napoca

Contractul de lucrări privind extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Florești, Baciu, Apahida și Feleacu, a fost semnat marți, 25 octombrie 2022.

Cu o valoare de 71.989.110 lei, exclusiv TVA, lucrările fac parte din programul de investiții, finanțat din fonduri europene, în cuantum de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, implementat de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Lucrările vor viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

„Continuăm investițiile în infrastructura de apă și canalizare a județului și, împreună cu Compania de Apă Someș, ne preocupăm constant să asigurăm tuturor clujenilor apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată la standarde europene. În baza contractului semnat azi, locuitorii din nu mai puțin de 11 sate din zona metropolitană vor beneficia de creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de viață”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Rețelele nou realizate sau reabilitate vor include 13 km lungime totală de aducțiune, 53 de km rețea de distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare, 998 de branșamente de apă și 781 de racorduri de canal.

Totodată, vor fi construite sau reabilitate și alte facilități, respectiv stații de pompare, rezervoare și se va realiza dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat SCADA. 

În ceea ce privește durata de execuție a lucrărilor, aceasta este de maxim 20 de luni.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza