Peste 700 de tone de material antiderapant aruncate pe drumurile județene într-o noapte

Peste 700 de tone de material antiderapant aruncate pe drumurile județene într-o noapte
Temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții au dus la crearea unui strat de polei pe drumurile din județ, însă nicio șosea nu era închisă sau blocată marți, iar circulaţia se desfăşura normal, în condiţii de iarnă.

Ca urmare a temperaturilor negative înregistrate în noaptea de luni spre marți (-11 grade Celsius), mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de fenomenul de polei. De asemenea, în zona de munte, la Răchiţele-Ic Ponor, a nins slab.

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, s-a acţionat pe un număr de 27 de sectoare de drumuri judeţene, cu o cantitatea totală de 740 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. SC Napoca Construcţii SA a intervenit, cu două utilaje, pe 12 sectoare, în timp ce SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA s-a ocupat de 15 sectoare, cu 15 utilaje. 

Totodată, se acţiona pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene - zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 - zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 - zona Gherla-Dej).

Comenteaza