Piaţa Mărăşti SE SCHIMBĂ RADICAL! Parking subteran, benzi de bus şi mobilier urban

Piaţa Mărăşti SE SCHIMBĂ RADICAL! Parking subteran, benzi de bus şi mobilier urban

În continuarea investiţiilor de modernizare efectuate în centrul Clujului (n.red. Regele Ferdinand, Piaţa Lucian Blaga) şi a celor aflate în derulare (Calea Moţilor, Bd-ul 21 Decembrie), Primăria continuă revitalizarea zonelor aflate pe principala axă ce străbate oraşul, ţinând cont şi de dorinţele cetăţenilor exprimate şi votate în cadrul procesului de bugetare participativă, şi lansează o nouă provocare: reamenajarea Pieţei Mărăşti şi a străzilor adiacente, inclusiv prin realizarea unui parking subteran, pe bani europeni. 

Aşadar, Primăria Cluj-Napoca a lansat, recent, licitaţia publică pentru "Reamenajarea zonei Piata Marăşti şi a străzilor adiacente, construire parking subteran- Plan Urbanistic Zonal, expertiza tehnică, studii specifice tipului de investiție, studiului de fezabilitate – realizare parking subteran, documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, a proiectului tehnic si asigurarea asistentei tehnice pe perioada de executie a lucrarilor". Valoarea estimată a contractului este de 1.000.000 lei, bani europeni. Durata realizării: 18 luni. Data limită de depunere a ofertelor: 18.12.2020. 

Conform caietului de sarcini, zona studiată pentru PUZ cuprinde Bd-ul 21 Decembrie (între Sf. Petru şi sensul giratoriu), strada Fabricii, strada Aurel Vlaicu, Aleea Bibliotecii şi străzile Crinului şi Ciocârliei. 

Piaţa Mărăşti SE SCHIMBĂ RADICAL! Parking subteran, benzi de bus şi mobilier urban

Pe străzile principale se doreşte realizarea de benzi dedicate pentru transportul în comun şi benzi de biciclete, dotarea cu mobilier urban, înlocuirea iluminatului public, etc. Pe Aleea Bibliotecii este prevăzut parkingul subteran, iar pe Crinului şi Ciocârliei se doreşte lărgirea trotuarelor şi îngustarea benzilor auto. 

Amintim că, anul acesta, municipalitatea a ridicat tarabele de pe trotuare din Piaţa Mărăşti şi are în plan modernizarea staţiilor CTP. De asemenea, în urmă cu doi ani, edilul Clujului lansa ideea unui pasaj subteran, de la Biserica Sfîntu Mihail și la podul de pe strada Aurel Vlaicu, pentru mijloacele de transport în comun, iar la suprafaţă pentru maşini.

Comenteaza