Pietonalizare de weekend la Cluj-Napoca, pe anumite strazi, pe modelul Bucuresti? O astfel de initiativa a functionat in 2012

Pietonalizare de weekend la Cluj-Napoca, pe anumite strazi, pe modelul Bucuresti? O astfel de initiativa a functionat in 2012

Clujenii propun ca anumite strazi din oras sa fie pietonale pe perioada weekendului, pe modelul care functioneaza acum in Capitala. O astfel de invitiativa s-a derulat in orasul de pe Somes in 2012, pe strazile Napoca, Bulevardul Eroilor şi Piata Unirii.

''Aflu de la prieteni din București că există o măsură de așa numită „pietonalizare temporară”, ceea ce înseamnă că în weekenduri, între 11.00 și 22.00, anumite străzi din capitală sunt deschise pentru pietoni și închise traficului auto (ar fi de introdus excepția față de mijloacele de transport în comun). Ar fi binevenită o asemenea inițiativă și în Cluj - de sâmbătă dimineața (ideal ar fi vineri seara, dar să nu exagerăm... nu?) până duminică seara. Ce părere aveți? Cu ocazia asta poate scăpăm și de „liniuțele” din centru'', scrie un clujean pe grupul de Facebook Clujul Civic. 

''O asemenea inițiativă a existat și la Cluj prin 2014-2015, centrul era închis traficului auto în serile de weekend'', scrie un alt clujean. ''A existat asa ceva si la noi insa s-a renuntat dupa pietonalizarea definitiva a laturii vestice a pietei'', a completat o alta persoana.

Conform arhivei municipalitatii, initiativa a avut loc in 2012: ''Centrul Clujului va deveni pietonal pe durata weekend-urilor, a anuntat in 4 iulie 2012, primarul Emil Boc. Astfel, incepand din weekendul 14-15 iulie anul curent si pana in 15 septembrie, de sambata incepand cu ora 7.00 si pana duminica, la ora 22.00, strazile Napoca, Bulevardul Eroilor şi Piata Unirii (latura cu hotelul Melody si latura cu monumentul „Stalpii impuscati”) vor fi inchise circulatiei auto pe durata finalurilor de săptămână. Practic, acest proiect va pregati transformarea strazilor amintite in zone pietonale permanente, dupa modelul marilor orase europene, o data cu implementarea unor proiecte adiacente, care sa rezolve situatia traficului si a parcarilor in zona centrala''.

 

Comenteaza