Video Pietonalizarea sau nu a străzilor Kogălniceanu și Universității? Boc cere părerea clujenilor

Pietonalizarea sau nu a străzilor Kogălniceanu și Universității? Boc cere părerea clujenilor

Primarul Emil Boc a vorbit despre ''pietonalizarea - sau nu'' a străzilor Kogălniceanu și Universității, având în vedere că se apropie finalul lucrărilor de modernizare pe aceste străzi. Tema va fi abordată marți, 9 ianuarie, în Comisia de sistematizare a circulației.

''Sunt cele două opțiuni, de a reveni la situația cu trafic sau de a transformă această zona modernizată în una pietonală, pentru cetățeni. O să va rog să îmi lăsați părerile dumneavoastră'', a declarat Boc, într-un live pe Facebook, în care a prezentat șantierul pe final din centrul Clujului. Riveranii vor avea acces pe aceste strazi.

Perioada de modernizare a străzilor din centrul Clujului - Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac - va fi extinsă până în aprilie 2024. Decizia a fost luată de Consiliul local în ședința de luni, 4 decembrie 2023. 

La mijlocul lunii octombrie 2023, Consiliul Local a aprobat majorarea costurilor lucrărilor de modernizare la 14,1 milioane lei, TVA inclus (circa 2,8 milioane de euro). Investiția inițială a fost de 41.2 milioane lei (cu TVA), acum este de 55.3 milioane euro.

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă. De asemenea, Statuia Sfintei Maria Protectoarea a revenit în centrul Clujului, la intersecţia străzilor Universităţii şi Mihail Kogălniceanu.

Contractul a fost semnat în luna mai 2021 cu SC ASTOR COM SRL SI SC DEC ONSTRUCT PROJECT CONSULT SRL.

Comenteaza