Pivariu anunță start vot! Floreștenii pot vota proiectele de bugetare participativă

Pivariu anunță start vot! Floreștenii pot vota proiectele de bugetare participativă

Procesul de votare ȋn cadrul proiectelor de bugetare participativă, în comuna Floreşti 2021, a început, vineri, 16 aprilie.

Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelelor de socializare, de către edilul comunei clujene, Bogdan Pivariu. Procesul de votare se desfășoară online și se încheie pe 30 aprilie 2021. Nu mai puțin de 16 proiecte sunt în cursă, pentru a primi finanțare de la administrația floreșteană.

Votarea proiectelor se va desfăşura ȋn intervalul 16 aprilie – 30 aprilie 2021, pe platforma online Bugetare Participativă Floreşti. Pe site-ul www.floresti.decid.ro a fost depus un numar de 16 proiecte. Comisia a analizat fiecare proiect ȋn parte conform HCL nr. 14 din 27.01.2021.

Cu ocazia ȋntrunirii comisiei tehnice, a fost ȋntocmit procesul verbal de evaluare a proiectelor depuse pe platformă. Puteţi vedea aici lista cu proiectele aprobate: https://floresti.decid.ro/proiecte/.

Fiecare persoană ȋnscrisă pe platforma online floresti.decid.ro va avea posibilitatea de a vota un singur proiect. Cei care nu au ȋncă un cont creat, ȋl pot crea accesând următorul link: https://floresti.decid.ro/autentificare/.

Pentru a putea vota, fiecare dintre utilizatori trebuie:

• Să aibă un cont activ pe platforma online floresti.decid.ro

• Să aibă vârsta de minim 18 ani

• Să aibă domiciliul ȋn localitatea Floreşti

Reamintim faptul că vor fi declarate câștigătoare primele două proiecte cu cel mai mare număr de voturi. Vă mulţumesc pentru implicare şi felicit pe toţi cetăţenii care au scris proiecte pentru un viitor mai bun al comunei Florești și care s-au implicat activ în acest proces democratic!”, a transmis Pivariu.

Primăria celei mai mari comune din țară a alocat un milion de lei pentru bugetarea participativă, iar cele mai votate două proiecte de către floreșteni vor primi finanțare.

Potrivit reprezentanților primăriei celei mai mari comune din țară, bugetarea participativă ȋşi propune implicarea cetăţenilor din Floreşti într-un proces democratic de deliberare şi decizie pentru stabilirea modalităţii optime de cheltuire a unei părţi din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ ȋn definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.

Această inițiativă urmărește implicarea directă a cetățenilor în actul administrativ, astfel încât proiectele cele mai dorite de către comunitate să fie implementate. Cetăţenii depun proiecte pe care le vor implementate, iar apoi pe baza regulamentului, locuitorii votează, iar primăria pune în aplicare proiectul.

Bugetul alocat acestei inițiative este de un million de lei. Vor fi implementate primele două proiecte care obțin cel mai mare număr de voturi din partea comunității floreștene. Bugetul pentru un proiect este de până la 500.000 de lei.

loading...
Comenteaza