Plan pentru un parking cu terasă înierbată. Oncologia va avea două clădiri noi

Plan pentru un parking cu terasă înierbată. Oncologia va avea două clădiri noi
Consiliul Local este chemat marţi să aprobe planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru noile clădiri ce urmează să fie construite în incinta Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă".

Institutul Oncologic „Prod. Dr. Ion Chiricuţă" va avea un centru de transplant cu trei etaje, care va fi situat pe latura vestică a proprietăţii de la intersecţia Republicii - Ion Creangă, la limita cu Clinica de Neuro-Psihiatrie, şi de un parking suprateran, postat chiar în mijlocul curţii spitalului.

După aprobarea PUD, etse nevoie de un studiu de fezabilitate, de aprobarea în Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici, apoi se va trece la licitaţii pentru proiectare şi execuţie. În cel mai optimist scenariu, construcţia efectivă va începe în a doua jumătate a anului. Potrivit planului urbanistic general (PUG), în zonă nu se pot construi mai mult de trei etaje şi mansardă, iar regimul maxim de înălţime admis este de 16 metri.

"Orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. Jos nu se mai absoarbe traficul, dacă acolo de pe Republicii nu se absoarbe traficul pentru a merge la Oncologie, totul este blocat. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare. Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată. Poate va avea două etaje, dar care va deservi zona și să ne fluidizeze traficul pentru toate clinicile universitare din zonă", spunea Emil Boc, la începutul anului, la Realitatea FM.

Pentru aceste obiective, certificatul de urbanism a fost obţinut la 1 august 2016, iar avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, în 15 martie. În noiembrie anul trecut, la Primărie a fost organizată o dezbatere cu beneficiarii şi vecinii, la care nu a luat parte niciun locuitor din zonă.

 

Comenteaza