Plângerea ”regelui apartamentelor”, respinsă de Consiliul Local. Avocatul a venit degeaba

Plângerea ”regelui apartamentelor”, respinsă de Consiliul Local. Avocatul a venit degeaba
Consiliul Local Cluj a respins, vineri, plângerea prealabilă formulată de societatea Agromec Unu SA.

Unul dintre cei mai bogați clujeni, Dorin George Bob, și-a văzut astăzi plângerea prealabilă respinsă de Consiliul Local. Bob este administrator cu puteri depline la Agromec SA și figurează drept cenzor la Agromec Unu SA, societăți derivate din fosta stațiune de mecanizare a agriculturii din perioada comunistă și care a deținut niște terenuri extrem de prețioase în oraș.

Plângerea prealabilă a fost formulată de avocatul Agromec Unu SA, Ioana Crina Ciocian, care a amenințat Primăria cu judecata. Totul pleacă de la planul urbanistic zonal (PUZ) pentru latura sudică a străzii Observatorului, din cartierul Zorilor, unde Agromec Unu SA plănuiește un proiect imobiliar, document blocat de Primărie din cauză că lipsește un aviz de la Serviciul Siguranța Circulației al municipalității. Altfel spus, oamenii din Primărie se tem că, prin aprobarea acestui proiect imobiliar de anvergură, strada Observatorului - și așa destul de aglomerată - se va încărca peste măsură de mașini.

Mai există un argument obiectiv pentru care orice administrator ar sta în cumpănă. Știți povestea cu magazinele Lidl care au refuzat să realizeze sensuri giratorii, în Mănăștur și Gheorgheni, lucru care l-a determinat pe primarul Emil Boc să trimită o scrisoare de protest la sediul din Germania al retailerului de discount. În ambele situații, Lidl a cumpărat teren de la societăți controlate de Dorin George Bob. Firmele în care este implicat au și obținut autorizațiile de construire condiționate de realizarea acestor sensuri giratorii: Agromec Unu SA (o societate care în ultimii ani figura cu un singur angajat), respectiv Napopark SRL, iar practic acestea aveau obligația construirii sensurilor. Cu toate obligațiile asumate de firmele controlate de Dorin George Bob și rămase nerealizate vom reveni într-un alt articol.

Un detaliu amuzant de la ședința de vineri a Consiliului Local a fost că aceasta s-a bucurat de prezența avocatului Crina Ioana Ciocian. Doar că, înainte să se ajungă la plângerea prealabilă, aceasta a ieșit din sală și s-a întors după ce consilierii locali trecuseră de punctul 20 de pe ordinea de zi. "Ne pare rău, doamnă avocat, dar s-a votat deja", a spus președintele de ședință, Dan Tarcea. "Am lipsit când s-a votat, dar avem și alte modalități de a face contestații. Nu vreau să vorbesc fără să fie de față și clientul meu", a afirmat avocatul, după ședință.

Documentația pentru PUZ-ul laturii sudice a străzii Observatorului a fost depusă în prima parte a anului. Aceasta a dispărut de pe pagina cu planurile urbanistice zonale de pe website-ul Primăriei. Din informațiile noastre, însă, este vorba despre un teren de peste drum de Spitalul de recuperare, aflat în imediata apropiere a magazinului Profi.

Potrivit datelor furnizate de termene.ro, Dorin George Bob, considerat de presa care îi este apropiată un "rege al apartamentelor”, este originar din Satu Mare și s-a afirmat cu conservele Arovit. Pe piața imobiliară, omul de afaceri operează prin intermediul mai multor societăți unde este asociat și/sau administrator. Cele mai cunoscute exemple sunt Studium Green, foarte activă în Gheorgheni, și Napopark, firma care pregătește un ansamblu imobiliar de peste 600 de apartamente de o parte și de alta a străzii Frunzișului. Antreprenorul a fost partener de proiect imobiliar cu un alt dezvoltator despre care ZIUA de CLUJ a mai scris, Ioan Bene, implicat în mai multe dosare de corupție.

Dorin Bob are o conexiune în Consiliul Local. Este sau cel puțin a fost amic cu Ovidiu Florian, un politician și antreprenor controversat. În 2013, Dorin Bob fonda, alături de soţia de la acea vreme a lui Florian, Florina Nicoleta, arhitect, firma Ideal Profit Trading SRL, care avea ca principal obiect de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară. Familia Florian s-a destrămat între timp: în 2015, cei doi soţi au decis să divorţeze. Nici firma nu a mai apucat să aibă activitate.

 

Comenteaza