Planurile primăriei pentru arterele importante în preajma începerii anului şcolar. Cum va funcţiona banda dedicată în Piaţa Ştefan cel Mare

Planurile primăriei pentru arterele importante în preajma începerii anului şcolar. Cum va funcţiona banda dedicată în Piaţa Ştefan cel Mare
Primarul Emil Boc a anunţat ce lucrări vor fi făcute cu prioritate la străzile din municipiu până la începerea anului şcolar.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a informat că municipalitatea a decis să urgenteze câteva lucrări de reparaţii la artere importante ale oraşului, pentru a fi gata până în 12 septembrie, data începerii anului şcolar.

Pentru Piaţa Ştefan cel Mare, planul este ca lucrările să fie finalizate până în data de 12 septembrie şi să avem două benzi pentru virajul la dreapta pe strada Dorobanţilor, cu menţinerea în continuare a benzii dedicate pentru transportul în comun, pentru a se evita supraaglomerarea, în condiţiile în care şi aşa este aglomeraţie mare odată cu începerea anului şcolar", a declarat primarul Emil Boc, luni dimineaţa, în emisiunea matinală a postului de radio Realitatea FM Cluj.

Sistemul de bandă dedicată special pentru autobuze şi troleibuze în această zonă centrală a municipiului a fost lansat de municipalitate în urmă cu circa o lună şi jumătate.

Primarul municipiului a spus că pe alte două artere importante ale oraşului intrate în reparaţii, strada Corneliu Coposu şi strada Fabricii, se va încerca finalizarea lucrărilor la partea carosabilă până în 12 septembrie, chiar dacă aceste străzi au termen de finalizare a lucrărilor data de 30 septembrie.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Emil Boc a lansat un apel către clujeni să folosească, odată cu începerea anului şcolar, soluţii alternative la maşina personală, cum ar fi transportul în comun, modernizat în ultimii ani, bicicleta sau chiar mersul pe jos, pentru cei care sunt aproape de destinaţiile dorite.

Primarul a anunţat la Realitatea FM Cluj şi care este stadiul lucrărilor de modernizare la şcolile din municipiu reabilitate printr-un proiect cu bani europeni. „La Liceul Avram Iancu se va începe şcoala într-o locaţie nouă cu dotări urltramoderne, la Şcoala Ion Agârbiceanu, la fel, doar la Liceul Mihai Eminescu, am discutat cu Inspectoratul Şcolar şi cu conducerea şcolii şi am decis să fie făcute şi alte lucrări, în afara de cele preconizate în proiectul de modernizare, şi astfel, întreaga şcoală va fi gata la 1 decembrie", a explicat Emil Boc.

 

Comenteaza