Foto Pod nou pe un drum județean din Cluj. Au demarat lucrările

Pod nou pe un drum județean din Cluj. Au demarat lucrările
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Pod nou pe un drum județean din Cluj. Au demarat lucrările
Pod nou pe un drum județean din Cluj. Au demarat lucrările
Pod nou pe un drum județean din Cluj. Au demarat lucrările

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de construire, pe același amplasament, a noului pod situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, în urma demolării vechiului pod.

Până la finalizarea acestuia, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte. Acesta este realizat din 30 de elemente prefabricate, parapete de beton și are o cale de rulare care permite circulația pe ambele sensuri.

În cursul acestui an avem în vedere construirea mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare. Ceea ce urmărim este ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În această etapă a fost realizat primul culei de beton din cele două necesare edificării noului pod.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, a fost luată decizia demolării vechiului pod și construirii unuia nou.

Reamintim faptul că noul pod va avea o lungime de 34,60 metri iar partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri. De asemenea, vor fi amenajate două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În același timp, calea de rulare va dispune de hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, vor fi executate lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

Investiția are o valoare de 6.305.521,88 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Comenteaza