Podul din România care va intra în TOP 5 din Europa

Podul din România care va intra în TOP 5 din Europa
În valoare de 500 de milioane de euro, podul va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani.

România vrea să construiască un nou pod peste Dunăre. Cu o valoare de 2,02 miliarde de lei (aproximativ 500 de milioane de euro), podul suspendat de la Brăila va fi cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură atribuit în ultimii 27 de ani, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).După ce va fi finalizată, construcţia se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 de metri).

Anunţul de licitaţie pentru această lucrare (proiectare + execuţie) este postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Podul de la Brăila va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani. După ce va fi finalizată, construcţia se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 de metri).

Anunţul de participare pentru proiectarea şi execuţia Podului suspendat peste Dunăre la Brăila a fost validat pe 28 aprilie şi poate fi vizualizat în SEAP. CNAIR a stabilit ca termen limită pentru primirea ofertelor data de 11 august 2017, ora 16.00.

„Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preţ, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectării, 36 de luni execuţiei lucrărilor iar perioada de garanţie va fi de minimum 60 de luni", precizează CNAIR.

Proiectul de investiţie, cu o lungime totală de 23,413 km cuprinde inclusiv proiectarea şi execuţia drumului principal, Brăila-Jijila şi a drumului de legătură cu DN22, Smârdan-Măcin.

 

Etichete
Comenteaza