Podul Garibaldi va fi demolat și construit unul nou. Se modernizează și 2 străzi. Costuri de 60 milioane lei

Podul Garibaldi va fi demolat și construit unul nou. Se modernizează și 2 străzi. Costuri de 60 milioane lei

Consilierii locali vor aproba, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Pod peste râul Someșul Mic pe strada Giuseppe Garibaldi (Pod Garibaldi) în Municipiul Cluj-Napoca”. 

Suma necesară este de 60,6 milioane de lei. Dacă proiectul va fi aprobat, lucrările de modernizare vor fi scoase la licitație publică. Noutatea este că podul va fi demolat și va se va construi unul nou. 

Podul are o înălțime 22 de metri și va asigura următoarele funcțiuni: două benzi de circulație auto de 3 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri, două piste pentru bicicliști și două trotuare pietonale. În cadrul proiectului vor fi amenajate strada Uzinei Electrice și strada Giuseppe Garibaldi. În cadrul proiectului, podul existent va fi demolat iar albia din zonă va fi amenajată. De asemenea va fi transplantat un arbore, însă vor fi plantați alți 21. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la aproximativ șase luni, finanțarea fiind asigurată din fonduri locale și alte surse.

Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. În 2019, proiectul de modernizare a fost scos la licitație de patru ori, însă nicio firmă nu a depus oferte. Astfel, municipalitatea a decis să actualizeze documentația aferentă proiectului. Dacă în 2014 se estima că reabilitarea Podului Garibaldi costă 4,9 milioane lei, în 2017 valoarea totală a investiţiei a crescut la 7,1 milioane lei, iar valoarea totală a investiției a ajuns în ianuarie 2019 la 8,7 milioane lei fără TVA (1,8 milioane euro). 

 

Etichete
Comenteaza