Video Podul peste Arieș, întârziat de avizele de mediu

Podul peste Arieș, întârziat de avizele de mediu
Reabilitarea podului de la Turda a început acum o săptămână | Foto: Cluj 24

Lucrările de reabilitare a podului din municipiul Turda sunt amenințate de lipsa avizelor de mediu care să prevadă tăierea mai multor arbori din albia râului Arieș. 

“La nouă zile de la momentul închiderii podului, lucrările au avansat, grinzile sunt pregătite pentru a fi demontate. Există, totuși, un factor care ar putea duce la întârzierea lucrărilor: zona laterală a podului, unde trebuie amplasată macaraua pentru ridicarea grinzilor, face parte din fondul forestier.

Fac apel la Agenția de Protecție a Mediului Cluj și la Regia Pădurilor București să urgenteze eliberarea avizelor pentru ca apoi Ocolul Silvic Turda să poată tăia cei câțiva arbori din albia Arieșului. Voi face în continuare presiune pentru ca lucrările să fie terminate cel târziu la termenul asumat de contructor”, afirmă deputatul Viorel Băltărețu.

Acesta a fost prezent la debutul lucrărilor pentru a vedea stadiul lucrărilor pe cele două străzi ce vor reprezenta traseul alternativ de tranzit. “Nu vă ascund că mai sunt încă avize și hârtii birocratice care sunt în așteptare la agențiile statului și care riscă să blocheze lucrările. Nu are rost să căutăm vinovați, important este că suntem în control pe avize și avem promisiuni din partea celor responsabili că și aceste ultime avize necesare accesului sub și în lateralele podului să fie date”, spunea parlamentarul.

Circulația rutieră pe Drumul Național nr. 1, la km 444+840, s-a închis în 25 martie pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste Arieș. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că traficul rutier se desfășoară deviat pe două rute ocolitoare, în funcție de tonajul autovehiculelor. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 22 decembrie 2021.

Comenteaza