Podurile Traian şi Garibaldi intră în reparaţii

Podurile Traian şi Garibaldi intră în reparaţii
Lucrările pentru consolidarea podului de pe strada Traian şi a podului Garibaldi vor demara în septembrie, a dat asigurări primarul Emil Boc. El a precizat că se va lucra în acelaşi timp şi că traficul nu va fi afectat.

În şedinţa Consiliului Local din 29 august se va dispune demararea lurărilor pentru reabilitarea podului Garibaldi şi a podului de pe strada Traian. Primarul Emil Boc a apreciat că lucrările se vor derula repede şi că traficul nu va fi deranjat prea tare. Municipalitatea va suporta integral investiţia, a precizat Boc.

Nu doar podul de pe Traian are nevoie de lucrări de revizie capitale ci şi podul Garibaldi, care se află în aceeaşi stare de degradare. Arhitecţii şi inginerii de drumuri care au fost solicitaţi în urmă cu câteva zile, când o porţiune din podul de pe Traian s-a surpat, au apreciat că ambele obective necesită lucrări de consolidare, astfel încât acestea să poată fi circulate în condiţii de siguranţă. Primarul Emil Boc a explicat că nu există motiv de îngrijorare şi că municipalitatea îşi poate permite să asigure finanţarea lucrărilor de consolidare pentru aceste obiective, cu atât mai mult cu cât ele asigură accesul în intersecţii extrem de circulate: „Imediat după şedinţa de Consiliu Local din 29 august, vom angaja lucrări de consolidare, concomitent, pe ambele poduri. Vom realiza lucrări trainice, care să asigure funcţionalitatea podurilor încă cel puţin 20 de ani. Din datele pe care le am de la specialişti, lucrările vor putea fi finalizate într-un timp scurt. Oricum, acestea nu vor afecta traficul".

Edilul a mai reamintit şi de celelate poduri aflate pe traseul liniei de tramvai, care vor fi, de asemenea, modernizate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, derulat prin Programul Operaţional Regional în baza statutului de pol naţional de creştere, pe care îl deţine municipiul Cluj Napoca. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea tramei de acces în zona industrială", care vizează tot traseul liniei de tramvai, ce include şi patru poduri. Trebuie reaminiti că o porţiune din podul de pe strada Traian s-a surpat săptămâna trecută, vineri dimineaţa. Iniţial traficul a fost închis în zonă, însă, după ce specialiştii s-au pronunţat, circulaţia a fost redeschisă. În prezent, pe podul de pe Traian, este interzisă circulţia doar pe zona de trotuar.

Primarul Emil Boc a anunţat ulterior închiderii ediţiei, la Realitatea TV Cluj, că în urma expertizei de specialitate furnizate Primăriei ieri după-amiază municipalitatea va demara construirea unor poduri noi atât la podul Garibaldi, cât şi la podurl Traian. 

 

Comenteaza