Poftiţi în parcare! S-a deschis un garaj supraetajat, la Cluj

Poftiţi în parcare! S-a deschis un garaj supraetajat, la Cluj
Parkingul Negoiu s-a deschis

Un nou parking suprateran a fost inaugurat la Cluj.

Parkingul Negoiu, din cartierul Mănăştur, a fost în sfârşit deschis. Anunţul a fost făcut de primarul Emil Boc, miercuri, la Realitatea FM. “De marţi a fost deschis parkingul; cei care au avut garaje înainte în zona respectivă au putut deja să intre. De joi se eliberează abonamente pentru alte persoane interesate, în limita capacităţii de 375 de locuri”, a spus Boc

Garajul suprateran a fost terminat în noiembrie 2017. În timpul procedurilor de recepţie, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au constatat o serie de neconformităţi. Constructorul a trebuit să aducă parkingul la standardele cerute de ISU.

Iată că a fost nevoie de peste şase luni ca parkingul să poată fi deschis. „Parkingul de pe aleea Negoiu a fost autorizat, îndeplinind cerinţele de securitate la incendiu”, a confirmat miercuri maiorul Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Garajul de pe Negoiu trebuia sa fie gata în august 2015, dar lucrările au bătut pasul pe loc din cauza problemelor antreprenorului Construdava, care a intrat în insolvenţă, apoi în faliment. Firma a câştigat licitaţia împreună cu ICCO Energ Braşov. Ca să nu organizeze o nouă licitaţie, primăria a negociat cu braşovenii să preia proiectul, iar aceştia s-au apucat acum de treabă în prima parte a anului 2017.

ICCO Energ este o societate în spatele căreia se află un personaj cercetat în dosarul de abuz în serviciu al primarului PNL al Braşovului, George Scripcaru. Unul dintre acţionarii ICCO Energ este ICCO Electric, firmă aflată în insolvenţă, care aparţine omului de afaceri Călin Filimon Costan.

Scripcaru a fost acuzat de încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către CET Braşov sau Tetkron, societăți deținute de primărie, cu Bepco Ghimbav, societate controlată de Simina Costan, Călin Costan şi Mihai David (fost director al Hidroelectrica), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea lor de pe piaţa energiei în favoarea BEPCO.

Comenteaza