Polei şi zăpadă pe drumurile din judeţ. Cum se circulă pe şosele

Polei şi zăpadă pe drumurile din judeţ. Cum se circulă pe şosele
Temperaturile negative înregistrate pe parcursul ultimelor 12 ore au dus la îngreunarea circulaţiei pe şoselele din judeţ, însă nu există sectoare de drumuri închise sau blocate.

Conform autorităţilor, în timpul nopţii mai multe sectoare de drumuri aflate pe raza judeţului au fost afectate de polei, iar în zonele de munte grosimea stratului de zăpadă ajunge până la 20 de centimetri.

Pentru a fi asigurate nişte condiţii normale de trafic, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 49 de sectoare de drumuri judeţene, cu 23 utilaje, şi s-au desfăşurat acţiuni de revizie pe 13 sectoare de drumuri judeţene, cu 11 autovehicule. În acest scop a fost folosită o cantitate totală de 470 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Vineri dimineaţa se acţiona în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului în zonele de munte, respectiv pentru împrăştierea de materiale antiderapant, în scopul combaterii fenomenului de polei. Totodată, se acţiona pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

Autorităâile precizează că în urma măsurilor luate nu există şosele închise sau blocate, astfel că circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, nesemnalându-se incidente sau accidente rutiere.

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA pe lotul 2 de drumuri judeţene, din zona Turda, şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA pe lotul 1, din zona Huedin-Gilău, şi pe lotul 3, din zona Gherla-Dej.

Comenteaza