Poliţia locală somează clujenii să efectueze curăţenia de primăvară. Ce nereguli au constatat

Poliţia locală somează clujenii să efectueze curăţenia de primăvară. Ce nereguli au constatat
Poliţiştii Odată cu venirea primăverii poliţiştii locali de la Serviciul control protecţia mediului au efectuat verificări privind efectuarea curăţeniei pe domeniul public şi privat.

De la începutul lunii martie şi până în prezent poliţiştii locali au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9000 de lei, conform cu HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a oraşului.

Patru dintre acestea au fost date din cauza întreţinerii necorespunzătoare a curăţeniei în curtea imobilelor, iar celelalte cinci pentru depozitări de deşeuri în alte locuri decât cele special desemnate.

Totodată, în urma controalelor 23 de proprietari de terenuri au fost somaţi în vederea luării măsurilor de salubrizare, precum cosirea vegetaţiei uscate şi transportarea la groapa de gunoi a oraşului a deşeurilor rezultate din salubrizarea acestora.

"Au fost identificate 21 amplasamente cu rampe clandestine pe domeniul public şi pe domeniul privat, fiind ridicate şi transportate la groapa de gunoi Pata Rât în total 14.735 mc de deşeuri", au informat reprezentanţii primăriei.

În ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari, 142 dintre acestea au fost somate în vederea efectuării lucrărilor de curăţenie şi întreţinere a terenurilor, spaţiilor verzi, căilor de acces, parcărilor, zonelor din preajma garajelor, trotuarelor, părţii carosabile a străzii sau drumului din dreptul clădirilor şi proprietăţilor pe care le deţin sau folosesc.

De asemenea, 86 de puncte gospodăresti au fost identificate cu depozitări de deşeuri vegetale şi s-a dispus măsura ridicării de urgeţă a acestora.

Comenteaza