Polițiștii de la Primăria Cluj-Napoca vor fi dotați cu trei maşini electrice

Polițiștii de la Primăria Cluj-Napoca vor fi dotați cu trei maşini electrice

Trei autoturisme electrice vor fi achiziţionate de Primăria Cluj-Napoca, pentru a fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale, decizia a fost luată în şedinţa de luni a Consiliului Local.

Potrivit directorul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, pentru alimentarea maşinilor va fi amenajat şi un punct de încărcare.

"Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 - 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante", a spus Marcel Bonţidean.

La rândul său, primarul Emil Boc a declarat că la fel s-a procedat şi în cazul autobuzelor electrice, când municipalitatea din Cluj-Napoca a fost prima din România care le-a introdus.

"Semnalul este pentru folosirea maşinilor electrice care nu poluează, sunt eficiente şi reprezintă viitorul în materie de transport", a spus Boc.

Cele trei maşini electrice vor fi cumpărate prin licitaţie, preţul urmând să fie susţinut, pe lângă sumele alocate din bugetul local şi de prima de casare a trei autoturisme mai vechi, de 6.500 de lei pe maşină, şi de, ecotichet, în valoare de 45.000 de lei.

Parcul auto al Primăriei Cluj-Napoca are în prezent în dotare 34 de autoturisme. De asemenea, la finalul lunii mai, Primăria Cluj-Napoca va pune în circulaţie primele 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene, acesta fiind un proiect mai vechi al municipalităţii care acum se concretizează.

Comenteaza