Polonezii ne livrează și troleibuze. Licitația uriașă pe care o pot câștiga la Cluj

Polonezii ne livrează și troleibuze. Licitația uriașă pe care o pot câștiga la Cluj
Troleibuzele Solaris de 18 metri lungime vin la Cluj

O societate poloneză are șanse mari să câștige încă o licitație la Cluj. A treia.

Polonezii de la Solaris se pregătesc să câștige încă o licitație uriașă la Cluj. Solaris Bus & Coach a depus până la termenul limită de 9 iulie singura ofertă la licitația pentru achiziţia 50 de troleibuze noi de 18 metri, lansată în luna mai de Primăria Cluj Napoca, conform datelor din noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), preluate de economica.net.


În prezent, oferta se află în evaluare, etapă programată pentru finalizare până la 31 decembrie 2018. Cele 50 de troleibuze urmează să fie achiziţionate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni. Valoarea totală a acordului este de 123 milioane lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Operational Regional – POR și buget local.


Conform caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.


”Pentru licitația de furnizare troleibuze a fost depusă o singură ofertă. Această va intra în analiza comisiei de licitație. Vom achiziționa 50 de troleibuze noi, pe care le vom finanța din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa 4.1. Am depus două cereri de finanțare, astfel că în funcție de semnarea contractelor de finanțare și a contractului de furnizare vom da comanda pentru livrarea troleibuzelor. Prima cerere de finanțare cuprinde solicitarea de fonduri europene pentru 30 de troleibuze, iar a două pentru 20 de troleibuze”, a detaliat, pentru ZIUA de CLUJ, Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei. Este în curs și o licitație pentru 24 de tramvaie; singurele patru tramvaie moderne din Cluj, cumpărate în 2011-2012, sunt tot de construcție poloneză; firma care a câștigat atunci licitația se numește PESA.


Reprezentanții din România ai companiei Solaris Bus & Coach s-au descurcat de minune la Cluj. Aceasta este cea de-a treia licitație de amploare pe care ei o pot câștiga, dacă oferta este conformă caietului de sarcini. Primăria a mai cumpărat 40 de autobuze diesel Solaris, care circulă de doi ani și jumătate pe străzile municipiului. De asemenea, aceiași polonezi furnizează autobuzele electrice. Contractul cadru este pentru 40, din care deocamdată au sosit la Cluj 11 vehicule.

Precedenta licitație pentru troleibuze a fost câștigată de Astra Vagoane Călători Arad, care a livrat Clujului 20 de vehicule noi cu captatoare, în 2016-2017. De această dată, Astra nu s-a înscris la licitație.

 

Comenteaza