Povestea de anul trecut s-a repetat la Florești! Toate contestațiile depuse de USR pe buget au fost respinse / Pivariu: „Avem discuții pentru Vinerea Verde”

Povestea de anul trecut s-a repetat la Florești! Toate contestațiile depuse de USR pe buget au fost respinse / Pivariu: „Avem discuții pentru Vinerea Verde”

Consiliul Local Florești a fost convocat, joi, într-o ședință extraordinară pentru analizarea contestațiilor depuse la bugetul local al comunei clujene pe anul 2023.

La fel ca și anul trecut, s-au iscat noi contre în ședința de Consiliu Local între useriști și primarul Bogdan Pivariu

Printre contestațiile depuse de grupul USR la bugetul celei mai mari comune din țară pe anul 2023 s-au numărat modernizarea trotuarelor, extinderea programului „Vinerea verde” de la Cluj-Napoca și la Florești sau un studiu de prefezabilitate pentru un complex educațional cu școală, creșă, grădiniță, etc.

Au fost un număr de 6 contestații, toate respinse de către majoritatea PNL+UDMR din CL Florești. Potrivit edilului Pivariu, acestea au fost respinse deoarece nu indicau și surse de finanțare sau unele erau deja prinse sub alte forme în diverse proiecte.

„Venim să facem lucruri pe buget, dar nu înțelegem administrația. Haideți să fim serioși și să ne facem temele”, a afirmat, la un moment dat, primarul din Florești.

„Vinerea Verde” și la Florești?

Programul inițiat de primăria municipiului Cluj-Napoca „Vinerea Verde” în care oamenii pot călători gratuit vineri pe mijloacele de transport în comun din oraș ar putea fi implementat și în cea mai mare comună din țară.

Referitor la Vinerea Verde, proiectul care se bucură de un mare succes la Cluj-Napoca, are aceste rezultate deoarece cei de acolo au creat întâi infrastructura, iar apoi au venit cu aceste măsuri pentru a încerca să aducă cât mai mulți cetățeni în mijloacele de transport în comun. În ultima parte a anului trecut, am reușit să eficientizăm tot ceea ce înseamnă timpii de parcurgere a autobuzelor și a traseelor CTP, tocmai pentru că am avut o bună colaborare.

De aici au început o serie de discuții inclusiv referitor la Vinerea Verde. Ne dorim cu ardoare să implementăm acest proiect și la Florești cu costuri decente pe care să ni le permitem. Probabil în luna februarie după adoptarea bugetului, o să alocăm o sumă și pentru acest proiect. Vrem să înceapă zona metropolitană cu acest proiect la Florești”, a explicat Bogdan Pivariu.

Comenteaza