Prefectul: "Vrem să organizăm un spital privat ca unitate pentru pacienții cu coronavirus"

Prefectul: "Vrem să organizăm un spital privat ca unitate pentru pacienții cu coronavirus"

Un spital privat din Cluj ar putea fi amenajat ca unitate spitalicească ce va primi bolnavii de coronavirus, a anunțat prefectul Mircea Abrudean, în cadrul unei intervenții în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca. 

Prefectul a intrat prin videoconferință în ședința desfășurată online pentru a prezenta situația la zi din județ legată de criza coronavirusului. Acesta a precizat că linia verde lansată săptămâna trecută la Cluj (0364- 430030) s-a dovedit foarte utilă.

”Avem peste 500 de apeluri pe zi la telverde. Acum în Cluj sunt 286 de persoane în carantină și 3.101 izolați la domiciliu. Monitorizăm situația împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică și cu Jandarmeria. Din fericire avem foarte puține persoane care nu au respectat măsurile și în acele cazuri s-au aplicat sancțiuni.

Vom aproba planul integrat de acordarea asistenței medicale din județ întocmit de un grup de experți. Suntem în discuții avansate cu un spital privat, pe care să îl organizăm în spital dedicat pentru pacienții cu coronavirus. Fac apel la cetățeni să respecte toate măsurile care au fost impuse în această perioadă”, a spus Abrudean.

Comenteaza