Personal insuficient la Poliția Cluj și la Jandarmerie

Personal insuficient la Poliția Cluj și la Jandarmerie

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, susține că personalul de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ), dar și cel al Jandarmeriei este insuficient.

Abrudean consideră că situația trebuie rezolvată chiar dacă aceasta înseamnă anumite costuri suplimentare. Prefectul a precizat, la ZIUA LIVE, că toate serviciile Ministerului Administrației și Internelor (MAI) de la Cluj, poliție, jandarmerie, antidrog, imigrări suferă de această subdimensionare de personal.

”Serviciile militarizate sunt dimensionate după niște normative din anii 2000, ceea ce e inacceptabil. Poliția, de exemplu, are 1.300 de posturi; nevoile ar fi de cel puțin 1.600. La jandarmerie există Inspectoratul Județean (IJJ) și Gruparea Mobilă (GMJ) care asigură activitatea pe șase județe, pentru zona de nord-vest.

Sunt opt grupări în țară, iar GMI Cluj este pe locul șase ca număr de personal. Este de neacceptat, pentru că activitatea e complexă, zona acoperită e vastă și cu probleme specifice. IJJ are 700 de anagajați, iar un număr insuficient dacă vorbim de evenimentele pe care le găzduiește Clujul, cum sunt cele două festivaluri de anvergură internațională, dar și populația județului care depășește cu mult 800.000 de oameni.

La momentul la care s-au dimensionat aceste efective lucrurile stăteau cu totul altfel, așa că ar fi nevoie de o adaptare. Am fost lăsați puțin în urmă. Prin comparație, în București sunt 5.000 de jandarmi, iar la Cluj, în tot județul, 700. Am să fac tot ce ține de mine pentru ca județul Cluj să primească resursele pe care le merită”.

Comenteaza