Prefectul Vuşcan, „măscăriciul" lui Dragnea. Unde a dispărut raportul corpului de control după verificările de la Cluj

Prefectul Vuşcan, „măscăriciul
Corpul de control al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a efectuat verificări la Cluj în octombrie-noiembrie 2013, după ce prefectul de Cluj a sesizat mai multe nereguli legate de activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Reprezentanţii prefecturii sunt purtaţi cu vorba de atunci. „Raportul e finalizat şi e în mapa ministrului Liviu Dragnea pentru a fi semnat" este singura explicaţie pe care o primesc de două luni. Prefectura mizează pe raport, cu atât mai mult cu cât ar fi în sprijinul clujenilor din cartierul Gruia care s-au trezit cu un bloc de şase niveluri lângă locuinţele individuale.

Prefectul Gheroghe Vuşcan a criticat în septembrie anul trecut activitatea Direcţiei Regionale în Construcţii (DRC) Nord-Vest menţionând că aceasta a aplicat sancţiuni mult prea puţine la Cluj, în condiţiile în care cetăţenii au pus pe tapet nenumărate nereguli legate de modul în care se construieşte în oraş. Potrivit lui Vuşcan, cuantumul amenzilor date pentru nereguli în construcţii este de doar 29.000 de lei. "În cele 1.473 de activităţi de control au dat un număr extraordinar de mare de amenzi. E vorba de 15 amenjoare, pentru că suma lor e cât o jumătate de garsonieră", declara prefectul. Oficialul a cerut oficial Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să reevaluze activitatea angajaţilor de la DRC Nord-Vest şi să trimită Corpul de Control la Cluj.

Corpul de Control a fost trimit şi a efectuat o verificare la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, unul dintre controale derulându-se pe şantierul blocurilor de pe Romulus Vuia din cartierul Gheorgheni, proiect care aparţine arhitectului Mircea Dinculescu. Blocurile între case au răsărit din fundaţia unui imobil cu parter din cartierul Gruia printr-o decizie a instanţei care a obligat primăria la eliberarea autorizaţie de construire. În teren, beneficiarul a înălţat cota zero a imobilelor la aproape doi metri deasupra solului, astfel că blocurile de la nr. 8-10 de pe Romulus Vuia au ajus de la patru etaje autorizate, la şapte. Prefectura Cluj a deschis acţiune, în premieră, împotriva construcţiilor de pe Romulus Vuia pentru anularea autorizaţiilor de construire.

"Mizam pe acest raport al corpului de control tocmai pentru că avem informaţii că ar conţine date care să vină în sprijinul acţiunii noastre. Din păcate, de două luni, de când cerem raportul, ni se răspunde că acesta este în mapa ministrului pentru a fi semnat. De ce? Nu ştim. Noi am sesizat mai multe nereguli de la Cluj, raportul este favorabil din câte am înţeles, însă nu l-am primit nici până în ziua de astăzi", ne-au declarat surse din cadrul instituţiei.

Dinu Viorel, consilier evaluare-examinare în Corpul de Control al Ministrului Liviu Dragnea, a declarat că şi-a făcut treaba şi a finalizat raportul de control de la Cluj. "Conducerea Ministerului este cea care poate să dea toate datele", a spus Dinu.

Reprezentanţii Biroului de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu au transmis un punct de vedere până la închiderea ediţiei.

Comenteaza