Prefectura: Inspecţia de Stat în Construcţii lasă şmecherii din imobiliare să scape

Prefectura: Inspecţia de Stat în Construcţii lasă şmecherii din imobiliare să scape
Reprezentanţii Guvernului la Cluj-Napoca sunt nemulţumiţi de activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Prefectura a anunţat, ieri, că va cere Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice reevaluarea activităţii angajaţilor încadraţi în respectiva structură.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a criticat ieri activitatea Direcţiei Regionale în Construcţii (DRC) Nord-Vest menţionând că aceştia au aplicat sancţiuni mult prea puţine la Cluj, aceasta în condiţiile în care cetăţenii au pus pe tapet nenumărate nereguli legate de modul în care se construieşte la Cluj-Napoca sau în celelalte judeţe. Vuşcan a acuzat inspectorii în construcţii că în ultimul an, au dat foarte puţine amenzi la Cluj, în comparaţie cu numărul de controale efectuate. Potrivit acestuia, cuantumul amenzilor date pentru nereguli în construcţii este de doar 29.000 de lei. "În cele 1.473 de activităţi de control au dat un număr extraordinar de mare de amenzi. E vorba de 15 amenjoare, pentru că suma lor e cât o jumătate de garsonieră", a declarat ieri prefectul. Oficialul a spus că va cere oficial Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să reevaluze activitatea angajaţilor de la DRC Nord-Vest. Vuşcan a mai pus pe tapet mai multe situaţii din urbanismul clujean, cazuri în care s-a încălcat legea şi s-a construit abuziv, însă autorităţile nu au intervenit, nu pot interveni sau nu au făcut nimic pentru a-i stopa pe ilegalişti. A dat exemple din Cluj-Napoca sau din comuna Floreşti pe care cetăţenii i le-au adus la cunoştinţă în audienţe, despre care a relatat şi presa în repetate rânduri.

De cealaltă parte, Laurenţiu Ruen, de la Inspecţia de Stat în Construcţii de la Cluj spune că nu doreşte să comenteze situaţia.

Comenteaza