Update Video Premieră la Cluj-Napoca. Certificate de urbanism de informare, ONLINE, de ACASĂ

Premieră la Cluj-Napoca. Certificate de urbanism de informare, ONLINE, de ACASĂ

De la 1 februarie 2022, clujenii pot să-și obțină de acasă, de pe calculator, certificatele de informare de urbanism, fără să mai vină la Primărie.

Procedura a fost prezentată, în cadrul unei conferințe de presă, de către edilul Emil Boc.

Clujenii pot obține de acum certificatul de urbanism de informare prin platforma GIS (Sistemul informațional geografic) prin accesarea https://gis.primariaclujnapoca.ro/Public/ sau pe siteul Primăriei Cluj-Napoca la secțiunea Locuire / butonul GIS.

Certificatul de urbanism de informare se emite în format electronic și are ca scop obținerea imediată de informații privind reglementările de urbanism actuale asupra unui imobil, folosind numărul cadastral. Certificatul de informare conține date privind reglementările Planului Urbanistic General / Planuri Urbanistice Zonale acolo unde acestea sunt aprobate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a venit cu această soluție în favoarea cetățenilor, pentru a reduce timpii de așteptare și costurile privind informațiile de natura urbanistică. În tutorialul alăturat puteți vizualiza modalitatea simplă prin care se poate genera un certificat de urbanism de informare online.

Certificatul de urbanism de informare se obține în format electronic şi nu poate fi folosit în alte scopuri decât obţinerea imediată de informații privind reglementările de urbanism actuale. Alături de Certificatul de urbanism de informare, softul GIS generează și un plan de încadrare în PUG.

 

De asemenea, din iunie 2021, Primăria Cluj-Napoca a introdus, pe site-ul instituției, butonul GIS unde oamenii pot să afle ce se construiește pe fiecare stradă din oraș. Pe harta care poate fi accesată pe site-ul Primăriei la secțiunea Locuire, prin butonul GIS, pot fi vizualizate PUZ-urile și PUD-urile din 2014 aflate în valabilitate, precum și autorizațiile de construcție emise din 1 mai 2021, dar și certificatele de urbanism emise în 2021. Edilul Clujului a promis că, de la 1 ianuarie 2022, clujenii vor putea să obțină online, certificatele de informare de urbanism, fără să mai vină la Primărie.

De asemnea, din iunie 2022, la Cluj-Napoca se vor emite și cărți de identitate pentru tinerii între 14-18 ani. Proiectul este unul în premieră națională. Urmează ca în următoare etapă, de anul viitor, să fie emise cărți de identitate electronice și pentru vârsta 0-14 ani. Acest lucru a fost posibil în parteneriat cu MAI și prin extinderea spațiilor de la Evidența persoanei, de pe strada Moților.

 

Comenteaza