Premierul Orban despre legea pensiilor: Nu va fi nicio apocalipsă bugetară

Premierul Orban despre legea pensiilor: Nu va fi nicio apocalipsă bugetară
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aplicarea Legii pensiilor nu va duce la o "apocalipsă bugetară" şi a afirmat că nu doreşte să emită o ordonanţă de urgenţă în domenii "vitale şi sensibile".

 

"Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile. Sigur că vom face o evaluare extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm şi mai ales care este capacitatea reală de a putea susţine plata pensiilor", a afirmat şeful guvernului, citat de Agerpres.

Premierul Orban a adăugat și că se vor respecta în acest sens prevederile programului de guvernare. ”Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. În acel program de guvernare este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru, care să îndrepte ce e de îndreptat în sistemul de pensii, pregătim studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. Este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea", a precizat Ludovic Orban.

Comenteaza