Premiu pentru Cluj! Primarul a ridicat trofeul

Premiu pentru Cluj! Primarul a ridicat trofeul
Clujul a fost premiat, luni seara, la Ateneul Român.

Clujul a fost recompensat, luni seara, cu premiul de excelență în digitalizare, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, desfășurată la Ateneul Român. Trofeul a fost ridicat de primarul Emil Boc.

"Acest premiu reflectă reușitele orașului nostru în materie de digitalizare și inovare. În prezent sunt funcționale în Cluj-Napoca 47 de proceduri digitale și aplicații ale tehnologiei în domeniul administrației publice", a spus Boc.

La gala de la Ateneul Român, municipiul Alba Iulia a primit premiul de excelenţă în transport public. Premiul a fost înmânat primarului Mircea Hava. Evenimentul este patronat de Klaus Iohannis, preşedintele României, care a ţinut şi un discurs.

"Mă bucur să văd că există municipii care au făcut performanță în domenii cheie, precum educație, sănătate, digitalizare, antreprenoriat, transparență sau turism, nu turism electoral. Observ că tot mai multe municipii devin fie 'smart city', fie 'green city' și sunt convins că promovarea acestor concepte și investiția în dezvoltarea lor reprezintă calea de urmat pentru viitorul comunităților noastre. În ceea ce mă privește, atât din experiența acumulată ca primar al municipiului Sibiu, dar și în calitate de președinte, am convingerea că administrația publică poate să devină mai eficientă și mai performantă prin dialog, cooperare și lucru în echipă, atât cu cetățenii, cât și cu celelalte instituții, actori economici și organizații ale societății civile. Doar lucrând împreună se pot construi oportunități de dezvoltare pentru oamenii din comunitățile în care, cu onoare, activați", a spus Iohannis.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti. Preşedintele în exerciţiu al AMR este Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din capitală.

Comenteaza