Președintele României a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României a eliberat din funcție doi procurori
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a lui Cristian Hristescu - ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Cristian Hristescu a fost condamnat definitiv, în septembrie, la patru ani de închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în 2014, trimiterea în judecată a lui Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa la data faptelor, pentru favorizarea infractorului, şantaj şi trafic de influenţă.

În rechizitoriu s-a reţinut că, în aprilie 2013, inculpatul Hristescu a intervenit pe lângă şeful unui birou din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti, pentru ca unui cunoscut de-al său să nu i se întocmească proces-verbal de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi să nu fie condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot marţi, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a lui Gheorghe Vasilescu, ca urmare a pensionării acestuia la limită de vârstă relateaza DCNews.

 

Etichete
Comenteaza