Video Primarul din Cluj nu îi iartă pe studenţii din alte judeţe. "Îţi laşi cărţile, de ce ai nevoie la cămin şi duci maşina înapoi acasă"

Primarul din Cluj nu îi iartă pe studenţii din alte judeţe. "Îţi laşi cărţile, de ce ai nevoie la cămin şi duci maşina înapoi acasă"

Primarul Emil Boc revine cu un mesaj pentru studenţii care vin cu mașinile la Cluj-Napoca și le parchează pe unde apucă, de multe ori blocând traficul rutier. Aceasta după ce, la începutul lunii, îi spunea unui tânăr din Oradea, student la Universitatea Tehnică: "Locul maşinilor e în parking. Mergeţi pe jos, e plăcut cu o domnişoară la braţ". 

“Am un mesaj foarte clar: studenții trebuie să înțeleagă că la Cluj nu pot veni și să lase mașina cum era pe Observator. Erau 50 de mașini care blocau o bandă de circulație şi nu mai putea traficul în comun să folosească banda. Fiecare trebuie să găsească soluţii. 

Vine cu mașina la Cluj, își lasă materialele, își lasă cărțile sau de ce are nevoie pentru căminul studențesc și mașina o duce înapoi acasă sau găsește altă soluție, dar nu în stradă, în fața căminului pentru că nicăieri în lume nu mai poți avea pretenția să ai mașina parcată la geam”, a spus Boc, la matinalul Realitatea FM Cluj. 

Primarul Clujului a dat exemplul străzii Observatorului, din cartierul Zorilor, unde acum se circulă pe patru benzi: "În Observator am reușit să eliberăm carosabilul. Am avut două benzi ocupate cu mașini. Astăzi se circulă pe patru benzi în Zorilor fără probleme.

Acolo vom introduce un plan de modernizare inclusiv pentru piste de biciclete pentru că spațiul permite. S-a fluidizat traficul pentru că primul lucru pe care l-am spus a fost că bulevardele mari să fie pentru trafic și nu pentru mașini parcate".

Noi reguli de circulaţie în Zorilor. Sensuri unice, 97 locuri de parcare, standuri de taxi 

Începând cu 6 noiembrie, Primăria Cluj-Napoca, prin intermediul Comisiei de circulație, a hotărât următoarele măsuri:

1. Instituirea sensului unic de circulație pe str. Rapsodiei, tronsonul cuprins între străzile Observatorului și Lunii, sensul fiind de coborâre spre Observatorului.

2. Luarea în evidentă a 42 locuri de parcare pe str. Rapsodiei, pe tronsonul pe care se va institui sensul unic.

3. Instituirea sensului unic de circulație și caracterului de zona rezidențială pe aleea carosabilă din partea sudică a blocurilor de la nr. 17, 19, 21 ( T1, T2 și T3) de pe str. Observatorului, sensul de circulație fiind dinspre strada Jupiter, inclusiv luarea în evidență a 20 locuri de parcare pe partea dreaptă a sensului.

4. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Jupiter, tronsonul cuprins între străzile Meteor și Observatorului, sens unic la coborâre.

5. Luarea în evidență a 35 locuri de parcare pe carosabil, pe str. Jupiter, între intersecția cu străzile Observatorului și Meteor.

6. Prelungirea sensului unic existent pe str. Meteor și pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. Sputnic până la capătul blocului de la nr. 8 și luarea în evidență pe acest tronson de locuri de parcare pe partea carosabilă.

7. Realizarea unei benzi de accelerare pe str. Observatorului pentru vehiculele care ies de pe str. Jupiter în str. Observatorului.

8. Amenajarea ca standuri de taxi a alveolelor existente de pe str. Observatorului: după intersecția cu str. Rapsodiei (la venire spre Calea Turzii), înainte de intersecția cu str. Zorilor (la venire spre str. Frunzișului), respectiv alveolele între nr. 9-11 și 11-13.

9. Deținătorilor de abonament de locuri de parcare de pe str. Observatorului, unde au fost desființate parcările, li se vor acorda alte locuri de parcare pe străzile pe care care au fost instituite sensurile unice.

Interzis la parcări pe Observatorului. Primăria pregăteşte un concurs de soluţii 

În această toamnă, str. Observatorului a intrat într-un amplu proces de reabilitate în vederea asigurării circulației pe două benzi pe sens și fluidizarea traficului. În acest sens, toate parcările la bordură au fost desfiinţate pe această arteră şi relocate pe străzile adiacente, unde s-au instituit sensuri unice. 

“Din 108 de locuri de parcare, doar 67 erau cu abonament. Noi am creat 69 de noi locuri de parcare pe străzile adiacente, adică Rapsodiei şi Jupiter, unde am instituit şi sensuri unice pentru fluidizarea circulaţiei. Suntem în plin proces de relocare. Pe Observatorului nu se mai poate parca, maşinile sunt ridicate. Trebuie să asigurăm un trafic decent”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.

Primăria Cluj-Napoca are în plan şi un concurs de soluţii pentru str. Observatorului, în vederea amenajării de piste de biciclete şi de benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. 

Comenteaza