Prima dezbatere despre starea Clujului după pandemie are loc mâine. Focus pe sectorul cultural

Prima dezbatere despre starea Clujului după pandemie are loc mâine. Focus pe sectorul cultural
| Foto: TIFF

Prima dezbatere publică despre starea Clujului după pandemia de coronavirus are loc miercuri 27 mai 2020, de la ora 17.00.

Dezbaterea va avea loc pe o platformă online de videoconferință și se concentrează pe starea sectorului cultural clujean.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterilor publice se pot înscrie completând un formular online pe site-ul Primăriei (Secțiunea Depune cereri: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/ , înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței.

Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul.

Dezbaterea face parte dintr-o serie de asemenea discuții online programate în următoarele săptămâni de municipalitate pe diverse domenii ale vieții orașului.

Dezbaterile se vor concentra în principiu, dar fără a se limita doar la acestea, pe următoarele teme/probleme:

1. Cum a fost afectat domeniul respectiv de pandemia Coronavirus?

2. Care sunt soluțiile în domeniul respectiv după pandemia Coronavirus?

3. Care sunt modalitățile și politicile publice prin care Primăria și Consiliul local pot ajuta domeniul respectiv?

Calendarul următoarelor dezbateri publice este:

  • Starea sectorului de sănătate clujean. Alocărille financiare pentru domeniul medical : Marți, 2 iunie 2020, ora 12:00;
  • Starea sportului clujean. Alocările financiare pentru domeniul sportului: Marți: 9 iunie 2020, ora 12:00;
  • Starea mediului de afaceri clujean. Provocări și soluții: Marți: 16 iunie 2020, ora 12:00;
  • Starea socială a municipiului Cluj-Napoca. Provocări și soluții: Marți: 23 iunie 2020, ora 12:00.

Aceste dezbateri vor continua în lunile următoare pe teme legate de învățământ, culte, transport , mediu și alte teme de interes public.

De asemenea, în data de joi, 4 iunie 2020, ora 16:00, primăria va organiza dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre de consiliu local cu privire la Regulamentul de închiriere a locurilor de parcare, garaje și copertine aflate în administrarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul acestei dezbateri publice pot depune o cerere în acest sens la : https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=101000.

Dezbaterile publice vor fi transmise online pe pagina de Facebook a Municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza