Prima vineri GRATIS pe autobuze în Cluj-Napoca, dar SURPRIZĂ! Angajaţii CTP habar NU AU de noua regulă, clujenii sunt furioşi

Prima vineri GRATIS pe autobuze în Cluj-Napoca, dar SURPRIZĂ! Angajaţii CTP habar NU AU de noua regulă, clujenii sunt furioşi

Vineri, 18 iunie 2021, este prima zi în care se poate circula gratuit pe mijloacele de transport din Cluj-Napoca, dar şoferii CTP nu ştiu acest lucru, casele de bilete sunt deschide, iar aparatele din autobuze taxează. Clujenii sunt furioşi şi derutaţi. Ce spune edilul Emil Boc.

Deşi anunţul a fost postat pe site-ul CTP, la angajaţi şi în staţiile de transport în comun nu a ajuns mesajul. Mesajele clujenilor au curs pe Clujul Civic. 

"La fel a spus și șoferul troleului luat de mine mai devreme, că el nu știe să fi început de astăzi vinerea verde, „doar când se vaccinează peste 50%”. Problema nu e la angajații CTP, ci la conducere, care nu s-a asigurat că îi informează ca lumea".

"Nu sunt oprite aparatele de taxare?"

"Deci e gratuit pana la urma? 100% sigur? Sa nu iau amenda"

"Apropos de informare, e ironic și amuzant faptul că CTP publică pe site un anunț despre vinerea verde (http://www.ctpcj.ro/.../despre-noi/stiri/vinerea-verde/1442), dar nu informează angajații și nici nu face programul vizibil călătorilor exact acolo unde contează: în stații (mesaje pe afișajele electornice), în mijloacele de transport (de sărbători primim urări), la casele de bilete (cele puține care au mai rămas) sau pe aparatele de încărcare a cardurilor/ de bilete".

Primarul Clujului, Emil Boc, promite o campanie de informare în teren, dar spune că nu poate închide casele de bilete şi taxatoarele, iar oamenii nu sunt obligaţi să circule gratuit. "E prima zi, nu mă aștept ca toți cei 350.000 de clujeni să fi aflat. Vom face campanie, vom mediatiza, vom vorbi despre asta. Repet, nu mă aștept să se întâmple totul din prima zi. E opţiunea fiecăruia, nu pot închide că poate cineva vrea să cumpere bilete pentru sâmbătă, când e închis. De asemenea, omul nu e obligat să folosească biletul azi, îl poate ţine pentru o dată viitoare, doar nu e cu dată", a spus acesta la ZIUA LIVE. 

Comenteaza