Primar clujean, acuzat de ANI de conflict de interese

Primar clujean, acuzat de ANI de conflict de interese
Un ales local din judeţ a fost acuzat de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) de conflict de interese administrativ şi penal.

Este vorba de primarul comunei Cășeiu, Silviu Boldor, care şi-a promovat în funcţie soţia, Anca Viorica Boldor, angajată în cadrul primăriei condusă de acesta, şi i-a oferit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.

Conform unui comunicat remis în cursul zilei de vineri, "în calitate de primar, Boldor Silviu a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioară a soției acestuia, Boldor Anca Viorica, în cadrul primăriei comunei Cășeiu, Jud. Cluj. Totodată, Boldor Silviu a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă".

În caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Agenția Națională de Integritate informează că a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25 aleși locali: un președinte de consiliu județean, opt primari, nouă viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local.

Reprezentanţii ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Comenteaza