Primar din Cluj, declarat incompatibil de ANI

Primar din Cluj, declarat incompatibil de ANI
Un primar clujean a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Este vorba de edilul comunei Baciu, social-democratul Ioan Florin Mureşan. Potrivit unui comunicat remis luni dimineaţa, el s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012 - 18 octombrie 2013, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale.

Astfel, Florin Mureşan a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcția de primar și viceprimar [...] și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu [...] funcția de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie [...] la societățile comerciale [...] precum şi la instituţiile publice [...] calitatea de comerciant persoană fizică [...] orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate[...]".

Primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. De asemenea, ANI precizează că a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Comenteaza