Primăria a alocat bani pentru abonamentele gratuite ale elevilor, până în luna martie

Primăria a alocat bani pentru abonamentele gratuite ale elevilor,  până în luna martie

Până va intra în vigoare noul regulament privind acordarea gratuităților la transportul elevilor clujeni, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat alocarea de bani pentru primele două luni din acest an.

Consilierii au aprobat proiectul privind ”susținerea financiară de la bugetul local al transportului public în comun, pentru elevii din clasele pregătitoare-clasele XIII, curs de zi, din învățământul de stat și particular autorizat și acreditat, pentru perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020. ”

”Continuăm și în acest an acea doleanță a clujenilor ca 20% din buget să se întoarcă în investiții în educație și prin acest proiect de sprijinire a elevilor să folosească transportul în comun. De asemenea, am pus în dezbatere și noul regulament privind acordarea abonamentelor gratuite, abonamentele pe 2 linii urmând să fie înlocuite cu abonamente cu 120 de călătorii pe oricare din liniile de transport în comun în oraș. Și tot pe acest an ne dorim ca din buget să achiziționăm 10 noi microbuze pentru elevi pentru a continua și extinde proiectul privind transportul elevilor la școală. Până în luna martie când vom adopta noul regulament, avem nevoie de aprobarea acestui sprijin financiar pentru transportul public al elevilor”, a spus primarul Emil Boc.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 

Reamintim că primăria a pus în dezbatere publică până în 29 ianuarie noul regulament de acordare a abonamentelor pentru elevi.

Vezi și CTP vrea să schimbe regulile și la abonamentele pentru elevi

 

Etichete
Comenteaza